Houten deuren met Kozijn bij Toelevering Online

Houten deuren met kozijn

Daan Aveskamp
2 februari 2018

Bij Toelevering Online hebben we een groot aanbod in houten deuren met kozijn. Onze deurkozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: van binnendraaiend tot buitendraaiend en met en zonder zijlichten. Links- of rechtsdraaiend en verkrijgbaar met diverse  eigenschappen.

Naar binnen en buiten draaiende houten deuren met kozijn

Het grootste gedeelte van de houten deuren met kozijn bij Toelevering Online draait naar buiten. Deze naar buiten draaiende variant wordt vaak ingezet als achterdeur. De naar binnen draaiende variant wordt voornamelijk als voordeur gebruikt. Wist je dat de richting van deze draai bepaald is door etiquetteregels? Wanneer je iemand verwelkomt, is het namelijk niet netjes om een deur in de richting van de bezoeker te draaien.

Houten kozijnen van de beste kwaliteit

Alle varianten van onze houten deuren met kozijn worden helemaal compleet geleverd, inclusief FUHR, meerpuntssluiting, cilinders en deurgarnituur voorzien van kerntrekbeveiliging. Onze deuren zijn niet alleen mooi, maar zijn daarnaast erg veilig. Ze voldoen aan meerdere veiligheidseisen, zoals het politiekeurmerk Veilig Wonen en het KOMO keurmerk.

Stel je eigen deurkozijn samen

Onze voorgedefinieerde houten deuren met kozijn worden standaard voorzien van 2 stapeldorpels. Je kunt dit aantal zelf naar wens uitbreiden tot een maximum van 8 stapeldorpels. Daarmee maak je de borstwering hoger en het glasvak kleiner. In onze gebruiksvriendelijke configurator kun je daarnaast je eigen houten deur met kozijn geheel naar wens samenstellen.

DTS dorpel

Onze houten deuren met kozijn worden altijd geleverd met een onderhoudsvrije DTS dorpel. Deze zwarte, laagreliëf kunststof onderdorpels zijn van zeer hoge kwaliteit. Wij plaatsen geen houten onderdorpels op het peil om houtrot te voorkomen en een lange levensduur te garanderen. DTS dorpels zijn massieve kunststof dorpels, bij grote temperatuurverschillen zet dit materiaal uit of krimpt het. Dit kan onder andere klemmende deuren veroorzaken. Daarom is het van groot belang dat de DTS-dorpels aan de bouwconstructie worden verankerd en ondersteund h.o.h. maximaal 300mm met hoekankers van voldoende stijfheid.

Voorkom klemmende deuren

Klemmende deuren zijn voor veel mensen een grote irritatiefactor. Voorkom daarom dat je deuren gaan klemmen met de volgende tips.

  • Meet de diagonalen van het kozijn op
    In de onderstaande afbeelding zie je dat de lengte van lijn A (van de linker bovenhoek naar de rechter onderhoek) gelijk dient te zijn aan de lengte van lijn B (van de linker onderhoek naar de rechter bovenhoek). Hebben beide lijnen dezelfde lengte? Dan staat het kozijn haaks en sluiten de deuren zoals het hoort.
Voorkom een klemmende houten deur met kozijn | Toelevering Online 1 De lengte van lijn A dient gelijk te zijn aan de lengte van lijn B.
  • Laat je deuren in het kozijn gemonteerd zitten
    Wanneer je je kozijn stelt en verandert aan de constructie, kun je je deuren het beste in het kozijn gemonteerd laten zitten. Tijdens het stellen controleer je of de naad tussen de beide deuren gelijk is en controleer je of de naad aan de boven- en onderzijde ook van gelijke grootte is. Voorkom situaties zoals in de onderstaande foto.
  • Meet je kozijnen nauwkeurig op
    Ga zorgvuldig te werk bij het inmeten van je houten deur met kozijn. Heb je hier geen ervaring mee? Lees dan onze blog met inmeettips.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste houten deuren met kozijn voor jouw woning? Het team van Toelevering Online helpt je graag verder! Je houten deuren met kozijn kunnen geleverd worden op locatie vanaf 5 werkdagen! Toelevering Online levert namelijk door heel Nederland, waaronder de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Drenthe, Friesland, Zuid-Holland en Flevoland

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×