De best isolerende kozijnen

Door in jouw kozijnproject gebruik te maken van de best isolerende kozijnen en glas, zorg je ervoor dat er minder warmte verloren gaat. En dat is natuurlijk goed nieuws met de huidige energieprijzen. Wij hebben de beste opties alvast voor je verzameld, zodat jij snel aan de slag kan met jouw energiebesparende kozijnklus.

Om te bepalen hoe goed een kozijn isoleert, kijk je naar de U-waarde. Hoe lager deze is, hoe beter de isolatie van het kozijn. Een veelgemaakte denkfout is dat kunststof kozijnen beter isoleren dan hout. Dat is namelijk niet het geval. Hieronder lichten we toe wat de beste keuzes zijn voor hout en kunststof.

De best isolerende houten kozijnen

Houten kozijnen hebben over het algemeen een goede isolatiewaarde. Wil je voor de best isolerende optie van ons houten kozijnen assortiment gaan, dan raden we onze Accoya kozijnen aan met een isolatiewaarde van 0.9 of de Finti kozijnen, die een isolatiewaarde van 0.95 hebben. Deze houtsoorten scoren qua isolatie beter dan bijvoorbeeld de Mahonie kozijnen, die een U-waarde van 1.4 hebben.

De best isolerende kunststof kozijnen

Hoewel kunststof kozijnen over het algemeen iets minder isolerend zijn dan houten kozijnen, hebben we ook een aantal goed isolerende kunststof kozijnen in ons assortiment. K-VISION Classic heeft een isolatiewaarde van 1.1 en de Schüco Living Variant een isolatiewaarde van 1.1, waarmee dit de best isolerende keuzes binnen ons kunststof assortiment zijn.

De beste keuze in glas

Het soort glas heeft een grote invloed op de isolatiewaarde. De isolatie van glas wordt gemeten via de Ug-waarde. En ook hier geldt: hoe lager, hoe beter. Standaard triple (HR+++) glas scoort met een waarde van 0.5 het hoogst én dus ook beter dan standaard dubbel glas (HR++), dat een waarde van 1.1 telt. Echter heeft ook dubbel glas een uitstekende score en is dit een flinke verbetering ten opzichte van de waarde van standaard enkelglas, die 5.8 is.

Subsidies in 2022

Wist je dat als je isolerende en energiebesparende maatregelen neemt, je subsidie kan aanvragen? Dit geldt voor zowel isolerende houten als kunststof kozijnen. Je leest in onze blog alles over subsidies op kozijnen en glas.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×