Glaslatten verwijderen van een kunststof kozijn

Als je het huidige glas wilt vervangen, moet je eerst de glaslatten verwijderen. Maar hoe je dat? Tip: begin bij de langste glaslatten en eindig bij de kleinste.

Glaslatten zitten nooit helemaal vast als je ze nieuw besteld, ze staan in het midden iets open. Hierdoor kun je de glaslatten eenvoudig verwijderen. Plaats een plamuurmes in de groef van de glaslat en tik er met een kunststof hamer op, zodat de glaslat loskomt. Indien de glaslat nog niet loskomt, probeer er dan schuin tegenaan te tikken.

We raden af om een schroevendraaier te gebruiken bij het verwijderen van de glaslatten. Met een schroevendraaier heb je kans om het smalle oppervlak te beschadigen. Gebruik ook niet een te dun (plamuur)mes, want deze buigt sneller.

Let op!

Wij vervoeren onze kunststof kozijnen inclusief glas in de spouw, om glasbreuk te voorkomen. Als je het kozijn installeert zal je in altijd het glas nog moeten opklossen. Een draaiend deel van het kozijn zou kunnen gaan doorhangen als het glas is niet opgeblokt. Ook bij vast glas is het zaak om eerst het glas te verwijderen en vervolgens opnieuw te monteren.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!