Kunststof kozijnprofiel

Daan
7 september 2018

Wat is nu precies een kunststof kozijnprofiel? Het profiel is de basis van kunststof kozijnen, ramen en deuren. Door verschillende lengtes profielen aan elkaar te lassen wordt het kunststof kozijn gecreëerd. Een goed kunststof kozijnprofiel is essentieel voor een goede isolatie en een inbraakveilig huis. Het profiel is de basis en zorgt voor een ijzersterk geheel en dat water en wind niet kunnen binnendringen. Wij vertellen je meer over onze verschillende kunststof kozijn profielen!

Kunststof kozijnprofiel behoudt zijn kracht

Een goed kunststof kozijnprofiel is enorm belangrijk, vooral omdat je bij kunststof kozijnen kiest voor een product wat een hele lange levensduur heeft. Het is daarom van belang dat het profiel tegen een stootje kan, sterk is en vooral bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Onze kunststof kozijnen behouden namelijk altijd de sterkte, functionaliteit, kleur en uitstraling. Een kozijn zit vaak levenslang in een gevel, dus het kozijn met over al deze eigenschappen beschikken.

Kunststof kozijnprofielen bij Toelevering Online

Bij Toelevering Online heb je keuze uit verschillende kunststof kozijnprofielen van gerenommeerde merken. Wij hebben onder andere profielen van K-VISION, Gealan en Schüco. Ieder profiel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en mogelijkheden. Je kunt alle specificaties en informatie terugvinden in onze productinformatie.

Gealan

Gealan is een Duitse fabrikant van kunststof kozijnprofielen. Het is een merk dat innovatief is in de kozijnenmarkt. Gealan produceert kunststof kozijnprofielen van hog hoge kwaliteit en betrouwbaarheid verwachten. De kozijnen van Gealan zijn erg duurzaam en worden zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd.

De Gealan kunststof kozijnen zijn bij Toelevering Online te verkrijgen in het S9000 NL kozijnprofiel voor de kunststof ramen en deuren. Kunststof schuifpuien zijn samen te stellen in het Gealan S9000 kozijnprofiel.

K-VISION

K-VISION is een gerenommeerd merk dat al jarenlang actief is in de markt. Zij maken kwalitatief hoogwaardige kunststof kozijnprofielen. Ze staan bekend om de hoge kwaliteit, innovatie en dynamiek.  De kozijnprofielen van K-VISION voldoen aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en isolatie.

In ons aanbod vind je verschillende kunststof kozijnprofielen van K-VISION, waaronder K-VISION Classic en K-VISION Trend.

Schüco

Schüco is, net als Gealan, een profielmerk uit Duitsland. Ze produceren onder andere kunststof kozijnprofielen, maar ook aluminium kozijnen. Schüco heeft moderne kunststof kozijnprofielen die zich kenmerken door een mooi design, lange levensduur, goede isolatiewaarden en een soepele werking.

Voor ramen en deuren bieden wij het Schüco Living Variant kunststof kozijnprofiel. Voor kunststof schuifpuien heb je keuze uit onder andere het Schüco LivingSlide & Schüco EasySlide kozijnprofiel.

Kunstof kozijnprofiel met unieke middendichting

De kunststof profielen van Gealan zijn uniek te noemen. Bijna geen enkel profiel biedt een derde middendichting. Deze middendichting is speciaal gemaakt in de kunststof kozijnprofielen van Gealan. De extra middendichting zorgt voor een hogere water- en winddichtheid. Aangezien het in Nederland enorm hard kan regenen en stormen is deze middendichting erg interessant voor deze kozijnen. Hierdoor voorkom je dat er vocht in de kozijnen gaat zitten, verbeter je de isolatiewaarde en bescherm je het beslag.

De beste isolatiewaarde

Het beslag van een kunststof kozijn wordt altijd in de droge zone van het profiel geplaatst. De middendichting in het profiel creëert een natte en droge zone. Het vocht dat van buiten komt en via het raam naar binnendringt, komt niet voorbij de unieke middendichting. Hierdoor creëer je een droge zone aan de binnenzijde van de middendichting.

Op deze manier wordt het hang- en sluitwerk zo min mogelijk aangetast worden en kan het jarenlang meegaan. Zand, zout, regen- enzeewater hebben hierdoor niet de mogelijkheid om het beslag aan te tasten. Bovendien zorgt de middendichting voor een betere isolatiewaarde van het kozijn. De derde middendichting zorgt er niet alleen voor dat er in het kozijn geen vocht gaat zitten, maar het zorgt ook voor duurzamer en beter geïsoleerd huis. Meer weten over het Gealan S900NL profiel? Bekijk dan de productinformatie van het GEALAN S9000NL profiel.

Gealan S9000NL

Kunststof versterkt met staal

Naast kunststof wordt er ook gebruik gemaakt van staal. Dit is vooral om het profiel te versterken, maar ook om ervoor te zorgen dat het kunststof profiel niet uitzet of krimpt. Kunststof heeft van zichzelf een behoorlijke uitzetting en krimp. Doormiddel van schroeven wordt een kunststof kozijn bevestigd aan de constructie. Door het profiel om de twintig centimeter door te schroeven in de daarvoor voorgeboorde gaten die ook door het staal gaan, heeft het profiel geen kans om uit te zetten of te krimpen. Staal zorgt dus enerzijds om het geheel versteviging te bieden, maar ook om het op zijn plek te houden. Hierdoor wordt ook de verbinding met de gevel versterkt. Het staal dat verwerkt wordt is gemaakt van 2 millimeter dik staal. Dit is een eis van de KOMO en draagt bij aan de inbraakbeveilging.

Keurmerken

Er zijn verschillende keurmerken voor kunststof kozijnen. Het VKG-keurmerk is een van de bekendste keurmerken als het aankomt op kunststof kozijnen. Het keurmerk geeft aan dat de kunststof kozijnen gefabriceerd worden middels de VKG kwaliteitseisen en adviezen voor de productie en montage van kunststof kozijnen.

Alle kunststof kozijnprofielen die je kunt bestellen bij Toelevering Online zijn VKG gekeurd.

KOMO-keurmerk

Het KOMO-keurmerk toont aan dat de kozijnen zijn getoetst en goedgekeurd door onafhankelijke deskundigen. Zo ben jij er zeker van dat de kozijnen van goede kwaliteit zijn en dat ze voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit. Kwaliteitsbeheer gaat conform de internationale norm DIN EN ISO 9001. Er is een continue bewaking en optimalisering van de stabiliteit en effectiviteit.

Alle kunststof kozijnen die je bij Toelevering Online kan samenstellen voldoen aan het KOMO-keurmerk.

SKG en PKVW

Wij leveren al onze kunststof kozijnprofielen compleet inclusief het hang- en sluitwerk. Al het hang- en sluitwerk dat wij toepassen op onze kunststof kozijnprofielen voldoet aan het SKG keurmerk en Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Levering

Toelevering Online levert zijn kunststof kozijnen op elke locatie in Nederland. Toelevering Online doet dit onder andere in de plaatsen Maastricht, Den Bosch, Almere, Alkmaar en Hengelo.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×