De materialen van onze kozijnen. In gesprek met de Voskamp Groep!

Niek
18 mei 2018

Onze houten kozijnen zijn van de hoogste kwaliteit. We hebben bewuste keuzes gemaakt voor alle materialen, waaronder de houtsoort en de materialen voor het hang- en sluitwerk. Wij spraken met Roy Meyerink van de Voskamp Groep over verschillende materialen die zij leveren voor onze kozijnen: de DTS onderdorpels, Voslux garnituren, Fuhr beslag, Luvema en Deventer profielen, Axa scharnieren en Renson ventilatieroosters. Benieuwd waarom we voor deze materialen gekozen hebben? Lees snel verder!

DTS onderdorpels

Voor de dorpels van onze houten kozijnen hebben we gekozen voor het materiaal DTS. “DTS
heeft als positieve eigenschap dat het een heel bewerkelijk product is met hoge isolatiewaarden. Daarnaast zijn de maten variabel en is het materiaal 100% recyclebaar”, aldus Roy Meyerink. Dat DTS zo makkelijk te bewerken is, is vooral voor de vakman een groot voordeel. Wij merken dat veel van onze klanten enthousiast zijn over onze DTS onderdorpels. Het materiaal is eenvoudig te bewerken: er kan in gezaagd en geschroefd worden. Dat is bij andere laagreliëf dorpels vaak lastig.

Voslux garnituur

Het garnituur voor onze deuren moet niet alleen degelijk zijn, maar ook voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid. Onze houten deuren worden daarom voorzien van een hoogwaardig Voslux vastdraaibaar garnituur. Roy vertelt: “Een vastdraaibaar Voslux garnituur onderscheidt zich in materiaal, vormgeving, afwerking en techniek. Uniek aan dit garnituur is dat de kruk vastzit aan het schild. Hierdoor wordt alle kracht overgebracht naar het schild, wat zorgt voor extra stevigheid. Bovendien is het garnituur voorzien van kerntrekbeveiliging. Dit om te voorkomen dat de inbraakmethode kerntrekken wordt toegepast. Kerntrekbeveiliging is (ook voor bestaande bouw) een eis van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.”

Samen met Toelevering Online zijn we dagelijks bezig om de best geïnnoveerde producten te leveren, die optimaal zijn afgestemd op de verwerker en de eindgebruiker. Dit zullen we blijven doen in de toekomst!
Roy Meyerink, de Voskamp Groep

Fuhr beslag

Naast veiligheid vinden wij bij Toelevering Online functionaliteit voor de eindgebruiker heel belangrijk. Alle naar buitendraaiende ramen (zowel de draairamen als de uitzetramen) zijn daarom voorzien van Fuhr raambeslag. Al het raambeslag van Fuhr wordt bediend met slechts één kruk. Zelfs uitzetramen worden met één kruk bediend, waar normaal uitzetijzers voor gebruikt worden om het raam te openen.

Luvema profielen

Voor de profielen voor het glas hebben we gekozen voor de aluminium profielen van Luvema. Aluminium is 100% duurzaam en volledig onderhoudsvrij. Door het gebruik van aluminium profielen in plaats van hout, kunnen we een grotere wind- en waterdichtheid garanderen. “Luvema levert al meer dan 50 jaar aan de bouw en weet wat er daar speelt. Bovendien komen ze steeds met innovatieve producten, die passen bij toekomstbestendig bouwen”, aldus Roy.

Deventer profielen

De Deventer profielen worden in het raam geplaatst als tochtprofiel. “De Deventer profielen zijn tochtprofielen die energie besparen. Ze beschermen gebouwen van diverse invloeden van buitenaf”, aldus Roy.

De materialen van de Voskamp Groep komen gesorteerd binnen bij Toelevering Online

Axa scharnieren

Alle scharnieren bij onze houten kozijnen zijn van het A-merk Axa. Dit is een veel toegepast merk, dat bekend staat om de hoge kwaliteit in de bouwwereld. De scharnieren zijn vervaardigd uit hoogwaardig gegalvaniseerd staal en zorgen voor een stijlvolle uitstraling.

Renson ventilatieroosters

Bij een goed geïsoleerde woning is juiste ventilatie extra belangrijk. Bij onze kozijnen zitten de ventilatieroosters op het glas. We hebben gekozen voor Renson ventilatieroosters, omdat deze kwalitatief uitstekend zijn, gebruiksvriendelijk zijn en het ook esthetisch gezien een mooie oplossing biedt. “Met de Renson ventilatieroosters behoud je de maximale hoeveelheid glas. De roosters zijn klein, en hierdoor niet zo zichtbaar. Een ander bijkomend voordeel is dat de roosters standaard voorzien zijn van een EPC-klep. Bij harde wind sluit deze klep, totdat er een minimale opening overblijft die nog altijd zorgt voor een goede ventilatie, maar waardoor je geen last hebt van tocht”, aldus Roy. Doordat het rooster aan de binnenkant eenvoudig te verwijderen is, is het eenvoudig schoon te maken. De ventilatieroosters zijn standaard verkrijgbaar in grijs (aluminium F1) en twee tinten wit.

Blijven innoveren

De diverse onderdelen zijn afgestemd op verwerker en eindgebruiker: “Samen met Toelevering Online zijn we dagelijks bezig om de best geïnnoveerde producten te leveren, die optimaal zijn afgestemd op de verwerker en de eindgebruiker. Dit zullen we blijven doen in de toekomst!”

Meer informatie over de onderdelen van onze houten kozijnen?

Wil je graag meer weten over de verschillende materialen? Neem contact met ons op. Wij vertellen het je graag!

De kozijnen van Toelevering Online worden geleverd door heel Nederland. Dit is onderdeel van onze goede service. Zo kun je de kozijnen dus laten leveren op locatie en hoef je het zelf niet op te halen. Toelevering Online levert onder andere in de provincies Friesland, Zuid-Holland, Utrecht, Drenthe, Limburg en Noord-Brabant.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×