Matglas nu ook beschikbaar bij Gealan kozijnen

Niek
18 oktober 2019

Waar het eerst alleen bij houten kozijnen mogelijk was, kun je vanaf heden ook voor matglas kiezen als je de kunststof kozijnen van Gealan bestelt. Bij Toelevering Online hebben we vier varianten matglas. In deze blog lees je de eigenschappen van het matte glas.

Matglas kunststof kozijnen

Vanaf heden kun je in de configurator vier varianten van matglas aan je kunststof kozijnen toevoegen. De vier varianten zijn:

  • HR++ matglas
  • HR +++ matglas
  • HR ++ 1-zijdig gelaagd matglas
  • HR +++ 1-zijdig gelaagd matglas

Verschil HR++ en HR+++ matglas

Toelevering Online levert standaard HR++ glas: een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten. HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten en heeft zodoende een hogere isolatiewaarde. Beide glassoorten zijn nu ook in de matte variant te verkrijgen. HR++ matglas heeft dezelfde eigenschappen als doorzichtig glas, echter is de buitenste ruit van satijn glas dat  satijnen folie dat ondoorzichtig is maar voldoende licht doorlaat.  Bij triple glas (HR+++) wordt de middelste ruit uitgevoerd als satijnglas.

1-zijdig gelaagd matglas

1-zijdig gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten van 3 mm die door middel van een transparante folie tegen elkaar zijn aangeplakt. De transparante folie zorgt ervoor dat wanneer het glas breekt, dit niet versplintert. Ook bij 1-zijdig gelaagd matglas wordt de buitenste ruit gemaakt van satijnglas om de ruit ondoorzichtig te maken. Bij HR++ 1-zijdig gelaagd is de buitenste ruit van satijnglas, bij HR+++ 1-zijdig gelaagd matglas is de middelste ruit uitgevoerd in satijnglas.

Voordelen van matglas

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen tegenwoordig voor matglas kiezen. Denk bijvoorbeeld aan matglas in je woonkamer of slaapkamer. Het glas is ondoorzichtig, waardoor je inkijk voorkomt. Voordeel: het glas laat wel voldoende licht door, waardoor je wel de ruimtelijke werking hebt die je van een raam gewend bent. Ook bij kantoren en toiletgebouwen kan matglas een uitkomst zijn.

Configureer jouw kozijnen met matglas

Stel jouw eigen kozijn met matglas samen! Doe dit door middel van onze configurator. Bestel je in oktober een kunststof kozijn van Gealan? Dan heb je geluk! De hele maand oktober krijg je namelijk bij iedere bestelling van het Gealan profiel een gratis Prexiso Inmeter, oftewel: Peter de Inmeter! Peter gaat mee naar iedere klus en maakt het meten een stuk eenvoudiger.

Meer weten over matglas?

De medewerkers van onze klantenservice staan voor je klaar! Dus heb je vragen over matglas, of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 8:00 tot 22:00 te bereiken, op zaterdag van 9:00 tot 16:30. Wij zijn telefonisch te bereiken via 085 8085 030. Onze kozijnen worden geleverd van Amsterdam tot Venlo en van Middelburg tot aan Leeuwarden. Wij leveren onze kozijnen dus door heel Nederland!

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×