Schuurdeur vervangen door dubbele deuren

Schuurdeur vervangen: tips en mogelijkheden

Niek
28 juni 2021

Je zit eraan te denken om je schuurdeur te vervangen. Hoe doe je dit en welke mogelijkheden zijn er? We helpen je graag bij het maken van een goede keuze. We vertellen je meer over de mogelijkheden en kosten bij het vervangen van je schuurdeur, en geven je een paar handige tips!

Kies het juiste materiaal

Welk materiaal het meest geschikt is voor jouw schuurdeur is afhankelijk van het gebruik. Het advies bij het vervangen van de schuurdeur gaat veelal uit naar een houten kozijn met houten deur. Dit advies is met een goede reden, namelijk de kans op beschadiging. Hout is gemakkelijk bij te werken, mocht er een beschadiging op komen. Aangezien er in een schuur vaak grote voorwerpen naar binnen worden gezet, zoals fietsen, motoren en grasmaaiers is de kans op beschadigingen vrij groot.

Een houten kozijn en houten deur zijn gemakkelijk bij te werken of te repareren bij beschadiging. Een kunststof of aluminium kozijn daarentegen is lastig(er) bij te werken of te repareren bij beschadiging.

Is er een kleine kans op beschadigingen? Dan kan een kunststof of aluminium kozijn een goede optie zijn!

Lees ook onze blog: Kunststof of houten kozijnen kiezen?

Wel of geen glas?

Een schuur is vaak een plek voor opslag van spullen die niet in het zicht hoeven te liggen. Veel mensen kiezen daarom voor een dichte deur als ze de schuurdeur vervangen. Hierdoor is er in veel gevallen weinig tot geen lichtinval. Je stapt dan dus een donkere ruimte in, waardoor je mogelijk ook overdag eerst het licht aan moet doen. Dit kan als onpraktisch worden ervaren.

Door glas te plaatsen in de schuurdeur krijg je meer lichtinval, wat in veel gevallen praktisch is. Je zou zeggen dat het een nadeel is dat de spullen dan in het zicht liggen. Dat hoeft alleen niet! Je kunt mat glas toepassen in de deur of ervoor kiezen om het glas af te plakken met glasfolie. Hiermee behoud je het lichtinval en voorkom je dat de spullen in het zicht liggen.

Verschillende mogelijkheden voor het vervangen van een garagedeur

Als je jouw schuurdeur gaat vervangen heb je verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen, de keuze is daarbij ook afhankelijk van het soort schuurdeur waar je naar op zoek bent. Betreft het een enkele deur, dubbele deur of misschien wel een vlagkozijn? Er zijn veel verschillende mogelijkheden en wij laten je deze graag zien.

Enkele deur

Heb je een enkele deur als schuurdeur en wil je deze vervangen door een nieuwe enkele deur? Dan heb je voor de deurkozijnen verschillende mogelijkheden in materialen: je kunt kiezen voor een deurkozijn van hout, kunststof of aluminium met daarin een deur.

Zit je schuur niet vast aan de woning? Dan hoeven het kozijn en de schuurdeur niet aan dezelfde eisen te voldoen. Neem bijvoorbeeld onze houten bergingsdeur. Het kozijnprofiel is iets kleiner en het houten kozijn voldoet niet aan alle normeringen, maar voor veel schuren, bergingen en tuinhuisjes is dit ook geen vereiste. Je kunt hierdoor flink besparen op de kosten!

Zit de schuurdeur wel vast aan de woning, dan gelden er andere normen. Een gevelkozijn wordt hiervoor aangeraden. Het type deur kun je bepalen op basis van jouw wensen en eisen. Je kunt kiezen voor een dichte achterdeur, een stapeldorpeldeur (in het geval van hout) of standaard achterdeur (bij kunststof of aluminium).

meranti bergingsdeur hardhouten kozijn van Toelevering online Bergingsdeur

Dubbele deuren

Heb jij een vrij grote opening in je schuur en wil je dubbele deuren plaatsen? Dan kun je kiezen voor dichte deuren of voor dubbele deuren met glas (tuindeuren). Het voordeel van dubbele deuren is de mogelijkheid om een grote opening te creëren/te behouden. Hierdoor kunnen grote voorwerpen gemakkelijk in de schuur gezet worden. Eén van de deuren is de actieve deur welke je kan gebruiken als dagelijkse doorgang.

Deurkozijn met vast glas

Heb je een grote opening, maar is het geen vereiste om een grote doorgang te hebben? Dan is het een mogelijkheid om te kiezen voor een deurkozijn met daarnaast één of meerdere vakken vast glas en/of vakken met paneelvulling.

Met onze gebruiksvriendelijke configurator kun je zelf een kozijn samenstellen en de indeling helemaal zelf bepalen. Een voorbeeld van een kozijn dat je zou kunnen samenstellen:

 

deurkozijn met vast glas Deurkozijn met vast glas

Alleen het kozijn vervangen?

Heb je nog een goede enkele schuurdeur of een paar goede dubbele deuren? Dan kun je ook overwegen om alleen het deurkozijn te vervangen. Je stelt bij ons eenvoudig een los achterdeurkozijn samen welke je uitstekend kan toepassen voor een schuurdeur.

Kosten voor het vervangen van een schuurdeur

De kosten voor het vervangen van je schuurdeur zijn erg afhankelijk van bijvoorbeeld het gekozen materiaal, de grootte van het kozijn en het type deur. Daarnaast variëren de kosten voor de montage per aanbieder.

Om je een beeld te geven van de kosten voor het vervangen van een schuurdeur hebben wij verschillende prijzen van mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Type Materiaal Afmetingen(BxH) Soort glas Kozijnprofiel Prijs (excl.BTW)*
Bergingsdeur Hout 1014 x 2220 mm Enkele ruit (33.1) met gelaagd mat glas Meranti 57 mm x 69 mm € 675,62
Deurkozijn metstapeldorpeldeur (6 stapeldorpels) Hout 1100 x 2220 mm HR++ 2-zijdiggelaagd Hardhout verdiept67 x 114 mm € 975,29
Deurkozijn metachterdeur Kunststof 1100 x 2220 mm HR++ 2-zijdiggelaagd K-VISION Trend € 1.014,63
Deurkozijn metachterdeur Aluminium 1100 x 2220 mm HR++ 2-zijdiggelaagd Aluminium CS68 € 1.918,72
Garagedeuren (dichte dubbele deuren) Hout 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdiggelaagd Hardhout verdiept67 x 114 mm € 1.661,66
Tuindeuren(dubbele deuren met glas) – 6 stapeldorpels Hout 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdiggelaagd K-VISION Trend € 1.651,57

*Prijzen per juni 2021

** Prijzen zijn exclusief montage

Stel zelf jouw kozijn samen!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel mogelijkheden bij het vervangen van een schuurdeur. Je kunt kiezen uit verschillende soorten deuren en materialen. Zo kun je kiezen voor onder andere dubbele deuren, een enkele deur, dichte deuren of deuren met glas.

Stel zelf jouw kozijn op maat samen bij Toelevering Online via onze configurator. Je stelt simpel en snel een kozijn met schuurdeur samen en wij berekenen direct de prijs en de levertijd.

Heb je al een product gezien dat je aanspreekt en weet je precies wat het moet worden? Er staan al veel producten klaar op onze website waarbij je enkel nog de maatvoering en eigenschappen op hoeft te geven. Bekijk bijvoorbeeld eens onze houten dichte dubbele deuren, houten tuindeuren, of houten deurkozijnen. Liever kunststof kozijnen? Bekijk dan onze kunststof buitendeuren of kunststof tuindeuren.

We bieden ook de mogelijkheid voor aluminium deuren! Bekijk bijvoorbeeld eens onze aluminium deurkozijnen of aluminium dubbele deuren (tuindeuren).

Vragen of hulp nodig?

Wil je meer informatie of heb je vragen over het vervangen van een schuurdeur? Neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord en helpen je graag verder. We zijn bereikbaar per telefoon, mail, Whatsapp en chat.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×