Stappenplan configurator

Door slechts vier stappen te doorlopen, stel jij jouw kozijn samen in de configurator! De video is wat verouderd, maar de werking is nog hetzelfde!

Stap 1: Keuze materiaal en afmetingen
In onze gebruiksvriendelijke configurator kun je heel eenvoudig je maatwerk kozijn maken. Je kiest in de eerste stap het materiaal dat jouw voorkeur heeft. Vervolgens vul je de breedte en hoogte van je kozijn in. Dit zijn de afmetingen van het gehele kozijn. Eventuele tussenstijlen en dorpels voeg je op een later moment toe. Je vult altijd de buitenwerkse maat in millimeters in: van de ene buitenzijde tot de andere buitenzijde van het kozijn.

Stap 2: vakverdeling
In de tweede stap van de configurator bepaal je de gewenste vakverdeling. Het gaat hier om tussenstijlen en dorpels die je aan je raam- of deurkozijn kunt toevoegen. De configurator toont automatisch de opties die mogelijk zijn voor de maten die jij hebt ingevuld. Op die manier weet je zeker dat het kozijn dat jij ontwerpt daadwerkelijk geproduceerd kan worden in één van de fabrieken waar wij mee samenwerken.

Stap 3: vakvulling
In de derde stap van de configurator kies je de vakvulling. Je kiest als het soort raam of deur dat je in een vak wil vullen. De configurator toont alleen modellen die daadwerkelijk geproduceerd kunnen worden binnen de aangegeven maatvoeringen. Welke modellen jij ziet, hangt volledig af van de afmetingen die je hebt ingevuld. Bij kleine afmetingen zul je wellicht alleen een vast glas kozijn als optie krijgen, terwijl je bij grotere afmetingen ook de keuze krijgt om te kiezen tussen verschillende soorten ramen, deuren en zelfs een schuifpui.
Zodra je het juiste soort kozijn hebt gekozen, kun je per vak de juiste vakvulling kiezen. Je kunt bijvoorbeeld bepalen aan welke zijde scharnieren geplaatst moeten worden, of je een ventilatierooster toe wilt voegen en tot slot welke beglazing je wilt laten plaatsen.

Stap 4: eigenschappen
In de laatste stap van de configurator selecteer je de gewenste eigenschappen van jouw maatwerk kozijn en kies je het kozijnprofiel. We bieden verschillende houten en kunststof kozijnprofielen aan. De eigenschappen en mogelijke kleuren kunnen verschillen per kozijnprofiel.  Indien je hebt gekozen, kies je hier op welke manier je de beglazing geleverd wilt hebben.

Daarnaast kies je de kozijnkleur en eventueel de kleur van het raam of deur. Heb je ervoor gekozen om een ventilatierooster te laten plaatsen? Dan kun je hier de kleur van het rooster kiezen. Heb je een deur geconfigureerd? Dan kies je hier ook het soort onderdorpel. Als laatste selecteer je de gewenste muuraansluiting. Bij kunststof kozijnen is er slechts één muuraansluiting mogelijk, omdat deze altijd op de aanslag gemonteerd dient te worden.

Project opslaan en bestellen
Als je klaar bent met het configureren van jouw maatwerk kozijn, kun je het opslaan als je een account hebt aangemaakt. Je kunt het kozijn dan op ieder gewenst moment weer naar voren halen om het aan te passen of te bestellen. Wil je het kozijn gaan bestellen? Dan kun je het project afrekenen of je kan het samengestelde kozijn direct bestellen.  Je kunt de leverdatum selecteren, je vult de gegevens in, en je bent klaar om te bestellen! 

Bekijk onze video met instructies:

 


Terug naar overzicht
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×