houten klepraam in houten kozijn Foto: Klepraam in houten kozijn

Uitzetramen en klepramen bij Toelevering Online

Gijs
16 mei 2020

Uitzetramen en klepramen scharnieren aan de bovenzijde, terwijl de onderzijde van het raam naar buiten uitzet. Ze zijn zeer geschikt om ruimtes te ventileren, omdat ze ook tijdens een lichte regenbui open kunnen blijven. Doordat het raam naar buiten draait, kun je de vensterbank die voor het raam zit, blijven gebruiken. Daarnaast zijn dit soort ramen goed te combineren met diverse soorten raamdecoratie, zoals gordijnen en horren. Ons assortiment bestaat uit twee typen uitzetramen: de ‘grote’ uitzetramen. Deze krukbediende ramen zijn voorzien van een meerpuntssluiting. Daarnaast hebben we de kleinere variant: het klepraam. Deze wordt geopend door middel van raamuitzetters.

Keuze uit verschillende soorten raamhout

Bij Toelevering Online heb je keuze uit verschillende houten kozijnprofielen voor jouw uitzetramen of klepramen. Je hebt keuze uit duurzame houtsoorten waaronder Finti en Accoya en keuze uit verschillende soorten hardhout waaronder geoptimaliseerd Mahonie en Meranti hardhout. Vrijwel alle kozijnen zijn verdiepte kozijnen waarbij het kozijnhout een afmeting heeft van 67 x 114 mm. Kies je voor Meranti? Dan betreft het een vlak profiel van 80 x 68 mm. De verschillende mogelijkheden worden vertoond bij het samenstellen van het kozijn. Weten wat het verschil is tussen een vlak en verdiept profiel? Lees dan onze blog: Wat is het verschil tussen een vlak en verdiept profiel?

Meer weten? Lees ook:

Uitzetramen

Een plek waar uitzetramen vaak geplaatst worden, is bijvoorbeeld in de keuken boven het aanrecht. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig te luchten, zonder dat het raam over het aanrecht heen moet draaien, waar vaak spullen liggen. De bovenzijde van het raam scharniert, terwijl de onderzijde van het raam naar buiten uitzet. Deze ramen zijn voorzien van een enkele kruk, een espagnolet en een meerpuntssluiting. Met de kruk wordt de meerpuntssluiting van het raam in één handeling bediend door de espagnolet die in het raam verwerkt is. Wanneer je het raam sluit met behulp van de kruk, wordt het houten kozijn dus op meerdere punten gesloten via de meerpuntssluiting. Uitzetramen worden tevens vaak toegepast voor badkamers.

Eigenschappen en specificaties 

  • Minimale afmeting: 574 mm x 734 mm
  • Maximale afmeting: 1284 mm x 1834 mm
  • Beschikbaar in alle houten kozijnprofielen (Mahonie, Meranti, Finti & Accoya)
  • Voorzien van twee traploos regelbare remscharen die een stormvaste vergrendeling garanderen
  • Geteste inbraakwerendheid door SKG/SHR/SKH volgens NEN 5096 voor weerstandklasse 2 (SKG**)

Klepramen

Klepramen zijn de kleinere variant van de hiervoor genoemde uitzetramen. Deze ramen kunnen veel kleiner uitgevoerd worden, waardoor ze vaak gebruikt worden in ruimten die geventileerd moeten worden. Je ziet deze ramen vaak terug boven achterdeuren en tuindeuren. Bij deze ramen passen we raamuitzetters toe, welke raamuitzetters wij toepassen op het klepraam is afhankelijk van het kozijnprofiel. Hoeveel uitzetijzers er in het raam moeten worden geplaatst, wordt bepaald door de breedte van het raam. Om het houten kozijn inbraakwerend te maken, worden er scharnieren met dievenklauwen toegepast. Daarnaast worden er veiligheidsraamuitzetters gebruikt.

Eigenschappen en specificaties

  • Minimale afmeting: 556 mm x 434 mm
  • Maximale afmeting: 1434 mm x 710 mm
  • Maximale ventilatie-opening: 160 mm
  • Beschikbaar in alle houten kozijnprofielen (Mahonie, Meranti, Finti & Accoya)
  • Traploos instelbaar met 3 preferente standen voor optimale ventilatie (afhankelijk van profiel)

Klepraam of uitzetram als badkamerraam

Een uitzetraam of klepraam is een geschikte optie voor gebruik als badkamerraam. Het opent naar buiten, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is en privacy biedt. Het is ook ideaal voor ventilatie, omdat het op verschillende standen kan worden geopend om de luchtstroom te regelen. Een uitzetraam of klepraam is meestal voorzien van een kiepstand waardoor het raam op een kier gezet kan worden zonder dat het volledig geopend hoeft te worden. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het raam goed is geïnstalleerd om te voorkomen dat er vocht binnendringt en om ervoor te zorgen dat het veilig is in gebruik. Bij het kiezen van een uitzetraam of klepraam voor de badkamer is het ook belangrijk om rekening te houden met het materiaal van het raam, zodat het bestand is tegen vocht en schimmel.

Uitzetramen en klepramen bestellen bij Toelevering Online

Wil je een nieuw uitzetraam of klepraam kopen? Bij Toelevering Online kun je kiezen uit naar buitendraaiende uitzetramen op de productpagina. Hier kun je kiezen uit verschillende modellen, waarbij je de maatvoering en eventuele extra opties zelf kunt kiezen. Daarnaast is het mogelijk om je eigen kozijn samen te stellen via de configurator. In vier simpele stappen ontwerp je je eigen maatwerk raamkozijn.

Bestel vandaag nog en krijg al vanaf 5 werkdagen geleverd!

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste kozijn voor jouw project?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste kozijn voor jouw project? Het professionele team van Toelevering Online helpt je graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie over welk kozijn geschikt is voor jouw project.

De uitzetramen en klepramen van Toelevering Online worden geleverd op locatie door heel Nederland. Je hoeft ze dus niet zelf eerst op te halen en de ramen kunnen vanaf 5 werkdagen al geleverd worden. Toelevering Online levert in de plaatsen Leeuwarden, Alkmaar, Emmen, Almere tot aan Venlo en Breda.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×