Kozijn lekt bij regen

Een kozijn dat lekt bij regen is natuurlijk erg vervelend. Helaas kom je er door de hoeveelheid regen in Nederland snel achter of je kozijn lekt. Heb jij last van een kozijn dat lekt bij regen? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Een lekkage kan bijvoorbeeld ontstaan door een fout bij de montage, een scheur in de muur of slijtage. Om je op weg te helpen hebben wij de veelvoorkomende situaties voor je op een rij gezet!

Lekkage ontstaan door niet goed afdichten bij montage van het kozijn

De meest voorkomende oorzaak van een lekkage is het onjuist plaatsen van het kozijn. Als de afdichting tussen de muur en het kozijn niet optimaal is, kan er via kleine openingen water naar binnen komen.

Wat de reden ook is, je wil het graag oplossen! Loop het kozijn rondom na en kijk of er openingen zijn waar het water naar binnen zou kunnen komen. Dicht deze opening vervolgens af. In sommige gevallen is het demonteren van het kozijn en het aanbrengen van afdichtingen de enige oplossing.

Voorkomen is beter dan genezen!

Fouten die zijn ontstaan bij de montage van het kozijn zijn in veel gevallen lastig op te lossen. In dit geval geldt dus: voorkomen is beter dan genezen. Wil je meer lezen over het stellen van ramen en deuren? Zie ook:

Een scheur in de muur of verstopte goot

Lekkage kan naast een onjuiste plaatsing van het kozijn ook van een scheur in de muur komen. In dat geval komt er water in de spouw terecht, waarna dit eruit lekt bij het kozijn. De ruimte rondom het kozijn is vaak een zwakke plek, waardoor het water er op deze plek langsstroomt. Ook een verstopte dakgoot kan tot gevolg hebben dat er via het kozijn water naar binnenkomt. Door de scheur in de muur te repareren of de verstopping in de goot op te lossen, verhelp je het probleem van het lekkende kozijn.

Kozijn lekt door productiefout

Ook al komt het niet vaak voor, het is mogelijk dat een kozijn een productiefout bevat. Als een onderdeel in het kozijn niet goed aansluit, kan er in sommige gevallen lekkage bij ramen en deuren ontstaan. Ditzelfde geldt voor een onjuiste afstelling en daardoor niet goede aansluiting.

Heb je het kozijn goed geplaatst, maar zit er een fout in het product? Neem dan contact op met de leverancier. Is Toelevering Online de leverancier? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Lekkage door slijtage

Bij een oud kozijn zijn kan het voorkomen dat er houtrot ontstaat, dat de kit niet meer in optimale staat is of dat de rubbers (tochtkaders) zijn uitgedroogd. Bij uitgedroogde rubbers kunnen scheuren en gaatjes ontstaan via waar het water langs naar binnen kan. In dit geval is het verstandig om de lekkage op te zoeken en een adequate oplossing te vinden.

Als de glaskit die niet meer in optimale staat is, kan er water in de holle ruimte onder het glas terecht komen. Het water in deze ruimte zoekt een weg en lekt vervolgens naar binnen. 

Is de slijtage zo erg dat reparatie niet loont, dan raden we aan om het gehele kozijn te vervangen. Hiermee voorkom je dat er erge(re) waterschade ontstaat.

Vervangen van kozijnen

Is de waterschade te erg om het kozijn te behouden of is het kozijn simpelweg toe aan vervangen? Dan is het verstandig om de kozijnen te vervangen. Hierbij helpen wij je graag!

Bestel supersnel nieuwe kozijnen bij Toelevering Online. Wij hebben een ruim aanbod aan kozijnen. Wij bieden onder andere houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen in verschillende kozijnprofielen aan.

Stel in een aantal simpele stappen het kozijn samen via onze configurator. Wij berekenen direct de prijs en de levertijd. Zo weet je meteen waar je aan toe bent!

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×