Het verwijderen van hijslussen

Onze houten kozijnen worden soms geleverd met hijslussen aan de zijkant. Deze hijslussen zitten behoorlijk stevig vast met nietjes, waardoor het verwijderen ervan lastig is. In deze blog lees je meer over de hijslussen en geven we je tips over hoe je de lussen verwijdert zonder je kozijn te beschadigen.

Wat zijn hijslussen?

Aan de zijkant van de houten kozijnen zijn hijslussen bevestigd. Door deze lussen kan jouw kozijn tijdens de productie veilig en snel door de fabriek worden vervoerd, zonder dat het kozijn beschadigt. Tijdens het plaatsen hebben de lussen eigenlijk geen meerwaarde meer, daarom leggen we je hieronder uit hoe je de lussen het beste kunt verwijderen.

Waar zijn hijslussen voor bedoeld?

Hijslussen worden uitsluitend gebruikt in de fabriek. Met deze lussen wordt het kozijn kleine stukjes verplaatst gedurende het productieproces. Het is belangrijk om te weten dat deze lussen enkel geschikt zijn om het kozijn tijdens de productie te verplaatsen, omdat deze dan nog niet zijn voorzien van glas. Zodra het glas is geplaatst, wordt het totaalgewicht te hoog en kunnen de hijslussen tijdens het tillen scheuren. Om deze reden raden we ten zeerste af om na levering deze hijslussen te gebruiken om het kozijn te liften. Dit kan namelijk levensgevaarlijke situaties opleveren. Wil je na levering het kozijn hijsen? Dan adviseren wij om een hijsbare bok te gebruiken en niet te hijsen aan de hijslussen.

Hoe verwijder je de hijslussen?

Je kunt ervoor kiezen om de hijslussen deels te verwijderen. Doordat de lussen erg stevig zijn bevestigd, is het lastig om ze geheel te verwijderen. Daarom raden wij aan de lussen er deels vanaf te snijden met een stanleymes, zoals in het voorbeeld hieronder te zien is. Het overige deel valt tijdens het plaatsen in de spouw. Na het plaatsen zie je hier dus niets meer van terug. Daarnaast heeft het ook geen invloed op de kwaliteit of plaatsing van het kozijn.

Nog vragen?

Heb je vragen over het verwijderen van de hijslussen of het plaatsen van jouw kozijnen? Onze klantenservice staat op werkdagen en op zaterdag voor je klaar! We zijn onder andere te bereiken via WhatsApp, telefoon, [email protected] en via de chat op onze website.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×