Het verwijderen van hijslussen

Onze houten kozijnen worden soms geleverd met hijslussen aan de zijkant. Deze hijslussen zitten behoorlijk stevig vast met nietjes, waardoor het verwijderen ervan lastig is. In deze blog lees je meer over de hijslussen en geven we je tips over hoe je de lussen verwijdert zonder je kozijn te beschadigen.

Wat zijn hijslussen?

Aan de zijkant van de houten kozijnen zijn hijslussen bevestigd. Door deze lussen kan jouw kozijn tijdens de productie veilig en snel door de fabriek worden vervoerd, zonder dat het kozijn beschadigt. Tijdens het plaatsen hebben de lussen eigenlijk geen meerwaarde meer, daarom leggen we je hieronder uit hoe je de lussen het beste kunt verwijderen.

Hoe verwijder je de hijslussen?

Je kunt ervoor kiezen om de hijslussen deels te verwijderen. Doordat de lussen erg stevig zijn bevestigd, is het lastig om ze geheel te verwijderen. Daarom raden wij aan de lussen er deels vanaf te snijden met een stanleymes, zoals in het voorbeeld hieronder te zien is. Het overige deel valt tijdens het plaatsen in de spouw. Na het plaatsen zie je hier dus niets meer van terug. Daarnaast heeft het ook geen invloed op de kwaliteit of plaatsing van het kozijn.

Nog vragen?

Heb je vragen over het verwijderen van de hijslussen of het plaatsen van jouw kozijnen? Onze klantenservice staat op werkdagen van 08:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 16:30 uur voor je klaar! We zijn onder andere te bereiken via [email protected] en via de chat op onze website.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×