Onderhoud

Onderhoud is belangrijk voor alle kozijnen ongeacht het materiaal, maar het ene materiaal vereist meer onderhoud dan het andere. Welk onderhoud het beste is voor jouw kozijnen hangt af van het materiaal.  Wij helpen je graag met het juiste onderhoud van jouw kozijnen zodat ze lang meegaan. Bekijk onze adviezen en tips voor het onderhoud.

Snel naar:

 

Onderhoud aan hang- en sluitwerk

Alle kozijnen met draaiende delen zijn voorzien van hang- en sluitwerk zoals scharnieren. Het hang- en sluitwerk heeft ook licht onderhoud nodig. Welk onderhoud het beste past is hierin ook afhankelijk van het toegepaste materiaal. Bij scharnieren van houten kozijnen is het advies om eens per jaar licht te oliën zodat de scharnieren soepel kunnen blijven bewegen en niet gaan piepen. Er zijn ook speciale onderhoudsproducten voor sloten zoals slotspray. Gebruik vooral geen middelen die vuil, zand of zout aantrekt.  Er mag geen zand of andere vervuilingen bij de draaiende delen komen van het hang- en sluitwerk. Vervuilingen verergeren de slijtage van het hang- en sluitwerk.

Hulp of advies nodig?

Heb na het lezen van onze adviezen en tips nog vragen over het onderhoud? Onze klantenservice helpt je graag!  Neem vrijblijvend contact op met de klantenservice en wij beantwoorden je vragen. We zijn bereikbaar per telefoon, mail, chat en Whatsapp.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×