Aanbouw of uitbouw: schuifpui, harmonica- of openslaande deuren?

Toelevering Online
13 juli 2023

Wanneer je een aanbouw of uitbouw laat of gaat plaatsen, moet je kiezen welke soort deur je hierin wilt. Deze vervult niet alleen een praktische functie, maar heeft ook invloed op de sfeer en het ruimtelijke gevoel. Bij Toelevering Online kun je kiezen tussen schuifpuien, harmonicadeuren en openslaande deuren. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voordelen van elke deur? En wat past het beste bij jouw aan- of uitbouw? Tipje van de sluier: het is maar net waar je de ruimte voor wilt gebruiken.

Aanbouw of uitbouw?

Wat verstaan we eigenlijk onder een aanbouw en wat onder een uitbouw? Vaak worden de twee door elkaar gebruikt, maar dat is niet geheel terecht. Ga je voor een aanbouw? Dan voeg je een nieuwe, afzonderlijke ruimte aan je woning toe. Met een uitbouw vergroot je juist de bestaande ruimte van de woning.

Ruimte besparen met een schuifpui

Schuifpuien zijn een populaire keuze voor zowel aan- als uitbouwprojecten. Ze bestaan uit grote glazen panelen die horizontaal langs elkaar kunnen schuiven, waardoor een brede opening ontstaat. Schuifpuien bieden een uitstekende doorgang van binnen naar buiten en zijn ideaal wanneer je op zoek bent naar een manier om binnen met buiten te verbinden, zonder daarbij ruimte te verliezen. In tegenstelling tot openslaande deuren hebben schuifpuien geen draaicirkel. Zo houd je meer bruikbare ruimte over op je terras of in je binnenruimte.

Schuifpui voor aanbouw of uitbouw

Een schuifpui is onder andere geschikt voor de uitbouw van een woonkeuken, vooral wanneer je graag buiten eet. Met een schuifpui zorg je voor een vloeiende overgang tussen de keuken en het terras. Zo heb je niet alleen een prachtig uitzicht op je tuin tijdens het koken, maar breng je ook je ontbijt, lunch of diner gemakkelijk naar buiten. Maar ook voor een aanbouw kan een schuifpui een goede optie zijn, bijvoorbeeld wanneer je de aanbouw gebruikt als sportruimte en je je tijdens het sporten zowel binnen als buiten wilt begeven.

Kunststof, houten of aluminium schuifpui

Bij Toelevering Online kun je terecht voor een kunststof, houten of aluminium schuifpui. Een kunststof schuifpui heeft een strakke uitstraling en een hoge isolatiewaarde. Een houten schuifpui heeft een klassieke look en is ook goed isolerend. Een schuifpui van aluminium heeft een slank profiel, wat zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Al onze schuifpuien kunnen wij leveren met isolerend glas: HR++ dubbelglas of HR+++ triple glas.

Openslaande deuren: charmant en elegant

Als je op zoek bent naar een meer traditionele uitstraling voor je aan- of uitbouw, kunnen openslaande tuindeuren een goede keuze zijn. Openslaande deuren bestaan uit twee deuren die naar buiten openen, met scharnieren aan de zijkant. Ze creëren een charmante en elegante toegang tot je buitenruimte. Eventueel kies je voor onder- en zijlichten voor extra licht in je woning. Omdat je ze volledig open kunt zetten om de tuin bij je woning te betrekken, maar ook als loopdeur kunt gebruiken, zijn openslaande deuren ideaal voor elk seizoen.

Openslaande deuren voor aanbouw of uitbouw

Openslaande tuindeuren zijn erg veelzijdig. Heb je een eetkamer aangebouwd? Dan zijn openslaande deuren een goede keuze om een elegante entree en een romantische sfeer toe te voegen aan de eetervaring. Maar ook voor aanbouwen met functies als studeerkamer, kantoor of speelkamer, zijn openslaande deuren een mooie optie om makkelijk naar buiten te kunnen of te genieten van de lichtinval. Ook bij de uitbouw van een woonkamer zullen openslaande deuren niet misstaan. In alle situaties kun je de deuren gedeeltelijk openen voor een verfrissend briesje.

Houd rekening met de ruimte

Een aspect dat je in je achterhoofd moet houden bij het overwegen van openslaande deuren, is de beschikbare ruimte. Zoals de naam al zegt, slaan deze deuren open en daar heb je ruimte voor nodig. Rondom de deuren kun je dus geen meubels plaatsen. Heb je een kleine tuin, dan zijn openslaande deuren dus niet de beste keuze: hiermee houd je maar weinig bruikbare ruimte over.

Houten, kunststof of aluminium openslaande deuren

Zoek je openslaande tuindeuren? Bij Toelevering Online kies je voor houten, kunststof of aluminium openslaande tuindeuren. Kunststof openslaande tuindeuren hebben een moderne uitstraling, terwijl je met hout een meer klassieke look creëert. Beide hebben een goede isolerende werking. Aluminium openslaande tuindeuren hebben een moderne en strakke uitstraling, maar isoleren minder goed. Wij kunnen al onze openslaande deuren leveren met HR++ dubbelglas of HR+++ triple glas, zodat de deuren altijd voldoende isoleren.

Harmonicadeuren voor een luxe uitstraling

Harmonicadeuren zijn deuren die bestaan uit meerdere panelen die als een accordeon op elkaar worden gevouwen. Ze bieden een unieke en eigentijdse uitstraling aan je woning. Het grote voordeel van harmonicadeuren is de mogelijkheid om een brede opening te creëren, waardoor je binnen en buiten écht met elkaar verbindt. Dankzij het grote glasoppervlak komt er bovendien veel licht in je woning en creëer je een ruimtelijk gevoel.

Flexibel ontwerp

Dankzij het flexibele ontwerp van harmonicadeuren kun je zelf bepalen hoe ver je de deuren wilt openen. Op een zonnige dag kun je de deuren volledig openen om een toegankelijke, doorlopende ruimte te creëren. Maar je zet ze ook gemakkelijk deels open om frisse lucht binnen te laten. Deze flexibiliteit maakt harmonicadeuren ideaal wanneer je graag vanuit je uitbouw optimaal wil profiteren van je tuin of terras.

Harmonicadeuren voor uitbouw

Harmonicadeuren worden, met hun strakke en luxe uitstraling, vaak gebruikt in uitbouwen met een moderne look. Vooral wanneer je je woonkamer uitbouwt en deze grenst aan de veranda, de patio of het terras, is dit een mooie optie. Hiermee creëer je een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Dit zorgt niet alleen voor een ruimtelijk gevoel, maar ook voor veel natuurlijk licht in de woonruimte.

Voor een aanbouw, die je bijvoorbeeld als kantoor gaat gebruiken, is een harmonicadeur ook mogelijk, maar wellicht niet de beste optie. Omdat je deze ruimte niet vaak gebruikt om te combineren met je tuin, is het niet nodig om te investeren in een harmonicadeur. Tenzij je het gewoon heel erg mooi vindt natuurlijk.

Aluminium harmonicadeuren

De harmonicadeuren van Toelevering Online zijn beschikbaar in aluminium: een sterk, kleurvast en duurzaam materiaal. Het is mogelijk om de harmonicadeuren te bestellen met HR++ dubbel glas of HR+++ triple glas, hierdoor ontstaat er een goede isolatie, ondanks dat de isolatiewaarde van het profiel wat lager ligt dan bij hout of kunststof. Je kunt bovendien kiezen voor de optie met een vaste loopdeur, zodat je niet de gehele wand hoeft te openen als je naar buiten wilt. Een aparte achterdeur wordt zo bovendien overbodig.

Kies de deur die bij jouw stijl, ruimte en gebruiksdoel past

Bij het kiezen van deuren voor je aanbouw of uitbouw is het dus belangrijk om rekening te houden met zowel de esthetiek als de functionaliteit. Harmonicadeuren, schuifpuien en openslaande deuren bieden allemaal unieke voordelen die je kunt afwegen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Houd je een kleine tuin over na het bouwen van je uitbouw of aanbouw? Kies dan een ruimtebesparende schuifpui. Harmonicadeuren zijn vooral geschikt voor een uitbouw. Openslaande deuren kunnen voor beide geschikt zijn, afhankelijk van het gebruiksdoel van de ruimte.

Bestel jouw deur bij Toelevering Online

Bestel een schuifpui, openslaande deuren of harmonicadeur op maat bij Toelevering Online en profiteer van de voordelen. Wij bieden een snelle levering, de beste kwaliteit en een goede prijs. Stel jouw deur in een aantal eenvoudige stappen samen en bestel vandaag nog!

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×