Kunststof K-VISION Trend | draaikiepraam Foto: Valramen

Valramen

Klantenservice
31 januari 2023

Valramen bestel je eenvoudig bij Toelevering Online. In een aantal simpele stappen stel je jouw valraam op maat samen in hout, kunststof of aluminium. Valramen zijn naar binnenvallende ramen. Mede hierdoor deze ramen erg populair voor badkamers, kelders en als toiletraam.

Wat is een valraam?

Een valraam is een raam die naar binnen valt. Je opent een valraam aan de bovenzijde en kiept deze vervolgens naar binnen. Veel mensen vergelijken een valraam met een uitzetraam, maar deze twee ramen hebben weldegelijk verschillen. Een uitzetraam draait bijvoorbeeld vanaf de onderzijde naar buiten, terwijl een valraam vanaf de bovenzijde naar binnen draait.

Een valraam is goed te vergelijken met een draaikiepraam. Een draaikiepraam kan kiepen en daarnaast volledig opendraaien. Een valraam kan alleen kiepen, vandaar dat een valraam ook wel een kiepraam wordt genoemd.

In welke situaties worden valramen vaak toegepast?

Valramen zijn erg populair in ruimtes waar ventilatie nodig of gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan toiletruimtes, badkamers en kelders. Maar een valraam wordt ook regelmatig toegepast boven grote ramen of deuren voor (extra) ventilatie.

Valraam als badkamerraam

Een valraam is een uitstekende keuze voor een badkamerraam. Het opent naar buiten en boven, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is en veel natuurlijk licht binnenlaat. Bovendien biedt het privacy omdat het naar boven opent en geen volledige opening creëert. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het valraam geschikt is voor gebruik in een vochtige omgeving en dat het goed geïnstalleerd is om te voorkomen dat er water binnendringt.

Valraam als wc raam

Een valraam kan ook prima gebruikt worden als wc-raam. Net als bij een badkamerraam opent het valraam naar buiten en boven, waardoor het privacy biedt en gemakkelijk te gebruiken is. Bovendien kan het valraam zorgen voor de nodige ventilatie in de wc-ruimte, wat vooral belangrijk is in een kleine en afgesloten ruimte. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het valraam goed is geïnstalleerd en dat het niet te hoog is geplaatst om ongewenste inkijk te voorkomen.

Valraam als kelderraam

Een valraam is een veelgebruikte optie als kelderraam. Het opent naar buiten en boven, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is en natuurlijk licht binnenlaat in de kelder. Bovendien biedt het ook ventilatie, wat vooral belangrijk is in een vochtige omgeving zoals een kelder. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede beveiliging van het valraam, bijvoorbeeld met tralies of een vergrendeling, om inbraak te voorkomen. Daarnaast moet het raam goed geïnstalleerd worden om te voorkomen dat water of vocht de kelder binnendringt.

Valramen bij Toelevering Online

Bij Toelevering Online kun je eenvoudig een valraam op maat bestellen. Wij hebben houten valramen, kunststof valramen en aluminium valramen. Je kunt dus zelf kiezen in welk materiaal je een valraam wilt bestellen.

Per materiaal bieden wij keuze uit verschillende kozijnprofielen. Elke kozijnprofiel heeft zijn eigen unieke eigenschappen, kenmerken en maatvoeringen. Bij het samenstellen laten wij je de beschikbare opties zien.

Houten valramen

Onze houten valramen worden vervaardigd uit Mahonie / Meranti hardhout. De houten valramen zijn van goede kwaliteit en worden compleet geleverd inclusief hang- en sluitwerk. Je kiest zelf of je het houten kozijn met valraam in de voorlak of aflak geleverd wil krijgen.

Kunststof valramen

Onze kunststof valramen zijn te bestellen in verschillende kozijnprofielen, zoals bijvoorbeeld K-VISION en Gealan. Bij het samenstellen van een kunststof valraam heb je vele opties, zoals houtnerf folie, beglazing en HVL-verbinding. Wij bieden hoge kwaliteit en leveren altijd compleet inclusief al het benodigde hang- en sluitwerk.

 

Aluminium valramen

Minimaal onderhoud aan jouw valramen en een strakke moderne uitstraling? Kies dan voor aluminium. Onze aluminium valramen zijn samen te stellen in gerenommeerde aluminium profielen van bijvoorbeeld Reynaers.

 

Inclusief glas te bestellen

Ongeacht jouw keuze voor het materiaal en profiel, zijn onze valramen te bestellen inclusief het glas. Wij bieden je de keuze uit HR+++ triple glas en HR++ dubbel glas. Veiligheidsglas en mat glas behoren ook tot de mogelijkheden. Zo kun je jouw valraam op maat samenstellen naar jouw wensen.

Bestel jouw valraam bij Toelevering Online

Bestel een valraam op maat bij Toelevering Online en profiteer van de voordelen. Wij bieden een snelle levering, de beste kwaliteit en een goede prijs. Stel jouw valraam in een aantal eenvoudige stappen samen en bestel vandaag nog!

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×