Het nut van een laagreliëf dorpel

Laagreliëf dorpels zijn bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf zoals regen, vorst en modder. Daarnaast dragen ze bij aan een optimale overgang van temperatuurverschillen tussen de binnen- en buitenzijde van uw woning. Bovendien zorgen ze voor een goede afwatering. De laagreliëf dorpels van Toelevering Online zijn altijd gecombineerd met neuten, waardoor het kozijn tot de meest kwetsbare hoogte een optimale bescherming krijgt.

Wat is het nut van een onderdorpel?

Beschadigingen zijn natuurlijk zo gemaakt aan je deurkozijn, vooral als je nog aan het bouwen bent in de woning. Kruiwagens met zand en andere zware materialen worden over de dorpel gereden en veel mensen lopen in en uit. Ook weersomstandigheden, zoals wind en regen, zijn van invloed op de kwaliteit van je kozijnen. Door een foutieve afwatering kan er vocht in de dorpel trekken, waardoor je te maken krijgt met houtrot. Dit probleem wil je natuurlijk voorkomen, vooral bij nieuwe deurkozijnen en tuindeuren.

Weersomstandigheden beïnvloeden de kwaliteit

Onderdorpels en kozijnen beschadigen niet alleen tijdens de bouw of renovatie van uw huis, maar ook door verschillende weersomstandigheden. De afbeelding hiernaast toont een kozijn dat amper vier jaar oud is. Wind en regen zijn belangrijke factoren die de staat van dit kozijn hebben beïnvloed en zijn de oorzaak van deze beschadigingen. Heb je ook houten dorpels op het peil, dan is het belangrijk dat je jouw kozijnen goed onderhoudt. De onderdorpels op het peil hebben extra aandacht nodig. Bij het lakken van een kozijn is het moeilijk om de dorpel volledig in de lak te zetten. De onderzijde is namelijk lastig te bereiken, maar is juist het belangrijkste. Door vorst, regen en andere invloeden van buitenaf kan de verflaag verdwijnen, waardoor houtrot kan optreden.

Voor elk kozijn een onderdorpel

Toelevering Online biedt (tuin)deuren aan met een DTS onderdorpel en schuifpuien met een Easy-Ent onderdorpel. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van elk kozijn waarborgen. Zo voorkom je houtrot en lelijke beschadigingen aan het kozijn. De dorpels worden in het bestelproces standaard toegevoegd bij een (tuin)deur of schuifpui. Een schuifpui kunnen we enkel uitvoeren met een Easy-Ent onderdorpel, hierbij heb je niet de mogelijkheid om te kiezen voor een houten dorpel. In de configurator heb je wel de mogelijkheid om jouw (tuin)deuren met houten onderdorpel uit te voeren, maar dit raden we absoluut niet aan. Je hebt ook de mogelijkheid om onder vast glas kozijnen een DTS onderdorpel toe te passen. Heb je vast glas kozijnen die op het peil staan, dan adviseren wij hier ook een DTS onderdorpel toe te passen. Deze selecteer je in de laatste stap van het bestelproces.

Unieke DTS onderdorpels

Uniek aan de onderdorpel is dat deze volledig doorloopt onder het gehele kozijn. Hiermee voorkom je dat vocht in de kozijnstijlen kan trekken, waardoor houtrot en andere tocht- en vochtklachten kunnen ontstaan. De DTS dorpels zijn gemaakt van massief kunststof met hoge isolatiewaarden. Dit materiaal is makkelijk bewerkbaar, dus je kan er eenvoudig in zagen of schroeven, ideaal voor de vakman.

Schuifpui met Easy-Ent onderdorpel

De Easy-Ent onderdorpel is speciaal gemaakt voor schuifpuien, kent een hoge isolatiewaarde en is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Maar hij heeft nog meer voordelen. De dorpel voldoet aan de hoogste kwaliteitswaarden die worden gesteld aan een schuifpui. De dorpels zijn onder andere waterdicht, onderhoudsarm en vorstbestendig. Daarnaast garandeert deze dorpel een hoge wind- en waterdichtheid, wat een heikel punt blijft bij schuifpuien. Toelevering Online werkt altijd met neuten, waardoor het kozijn altijd voorzien is van een strakke aansluiting en uitstraling. Onze houten schuifpuien worden daarom ook voorzien van een Easy-Ent onderdorpel. De dorpels van onze kunststof schuifpuien zijn reeds van kunststof.

Onderhoud van een onderdorpel

De kwalitatief hoogwaardige kunststof onderdorpels zijn gemakkelijk in onderhoud, maar onderhoud moet wel gebeuren. Ook de kunststof onderdorpels moet je af en toe schoonmaken. Wij adviseren elk half jaar de dorpel schoon te maken met een natte doek. Zo heeft vuil en groene aanslag geen kans om op de dorpel te hechten en ziet uw onderdorpel er altijd netjes en als nieuw uit!

Hulp bij het kiezen van de juiste onderdorpel?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het kiezen van de juiste onderdorpel of heb je andere vragen? Het team van Toelevering Online helpt je graag verder. Neem direct contact met ze op via onderstaande button.

Direct contact opnemen

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×