Dit kan je doen tegen een stroeflopende schuifpui

Met een schuifpui geniet je optimaal van je tuin. Vooral in de zomermaanden zul je de pui regelmatig open en dicht doen. Het is daarom belangrijk dat je voorkomt dat de schuifpui stroef gaat lopen. In dit artikel geeft Daan je een aantal tips.

Kozijnen haaks stellen en glas opklossen

Zorg er bij het plaatsen van een schuifpui voor dat je de kozijnen goed haaks stelt. Als de schuifpui eenmaal is geplaatst, kun je deze nauwelijks nog stellen. Wanneer de kozijnen niet haaks zijn, kan dit ervoor zorgen dat de schuifpui gaat klemmen of niet soepel over de rails glijdt. En dit wil je natuurlijk voorkomen.

Ook is het belangrijk dat je de ruiten goed opklost, zodat de grote en zware deuren goed recht in het kozijn zitten. Eerder maakten we al een video en stappenplan voor het opklossen van glas, waarmee we je op weg helpen bij het opklossen van glas.

Wil je het leveren van de kozijnen laten doen door ons? Dat kan! Toelevering Online levert zijn kozijnen in onder andere Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Zeeland.

Meer weten over het haaks stellen? Lees dan onze blog: Stel je kozijn haaks!

Tips voor het plaatsen van de schuifpui

Naast het haaks stellen van de kozijnen en het opklossen van het glas, moet je bij het plaatsen van een schuifpui altijd de bovendorpel verankeren, zodat deze niet gaat doorhangen. Tip: zet de deur altijd een stukje open als je aan de slag gaat met plaatsen, zo weet je namelijk zeker dat de stijl van het kozijn en de deur in één rechte lijn lopen.

Rails schoonmaken

Om te voorkomen dat de pui door vuil niet meer soepel kan schuiven, is het belangrijk dat je de rails regelmatig stofvrij maakt. Heb je de schuifpui al een tijdje, maar gaat deze na verloop van tijd steeds lastiger open en dicht? Dan kan het zijn dat er sprake is van een grote hoeveelheid stof op de rails. In sommige gevallen is het nodig om het schuivende gedeelte eruit te halen om al het opgehoopte stof te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk dat ook de rubbers van de schuifpui worden schoongemaakt. Door ze soepel te houden kun je ze beschermen met een laagje teflon spray. 

Wieltjes vervangen

Een andere reden dat een schuifpui stroef loopt kan zijn dat de wieltjes versleten zijn. Dit komt vooral voor bij verouderde schuifpuien. De wieltjes vervangen kan een oplossing zijn, maar dit is geen eenvoudige klus. We raden aan om hiervoor een vakman in te schakelen.

Niet doen: smeren of inspuiten

Een veelgenoemde oplossing als iets klemt of niet soepel werkt is smeren of inspuiten met een siliconenspray. Bij een stroeflopende schuifpui geldt dit niet. De spray trekt juist stof aan, waardoor je het probleem niet verhelpt maar op den duur alleen maar verergert.

Nieuwe schuifpui nodig?

Is de schuifpui verouderd of lukt het niet meer om deze soepel te laten lopen? Dan is een nieuwe schuifpui waarschijnlijk de beste optie. Bij Toelevering Online hebben we zowel 2-delige als 4-delige schuifpuien in hout en kunststof schuifpuien met een opening aan de zijkant of in het midden. In het assortiment kunststof schuifpuien hebben we een uitgebreid aanbod aan profielen, bijvoorbeeld Gealan en Schüco EasySlide.

Stel de ideale schuifpui samen en bereken jouw prijs!

Je stelt je ideale schuifpui in vier simpele stappen samen in onze configurator. Je hebt verschillende mogelijkheden om de eigenschappen van de schuifpui te bepalen. Zo creëer je een unieke maatwerk schuifpui die past bij jou aanvraag.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×