Kozijnen als bouwpakket of gemonteerd: wat is het beste?

Tegenwoordig klust iedereen er wat op los, de twee linkerhanden zijn vervangen en de doe-het-zelvers raken niet uitgeklust. De zzp’ers en bouwbedrijven komen om in het werk. Het is daarom ook niet heel gek dat mensen er voor kiezen om hun verbouwing zelf in handen te nemen. Iets wat aansluit bij deze ontwikkeling is het zelf plaatsen van kozijnen. Je krijgt keuze om afgemonteerde kozijnen te bestellen zoals bij Toelevering Online of kozijnen als bouwpakket. Maar wat is het beste? Daan legt het je uit.

Wat is een bouwpakket kozijn?

Een bouwpakket kozijn is een kozijn dat afgeleverd wordt in onderdelen. Je moet het bouwpakket zelf nog in elkaar zetten voor een volledig kozijn. Een gemonteerd kozijn is direct klaar voor plaatsing. Met een kozijn als bouwpakket kan je besparen op de aanschafkosten, omdat het kozijn in de fabriek niet gemonteerd hoeft te worden. Daarentegen  moet je wel zelf tijd investeren voor de montage.

Verschil bouwpakket of gemonteerde kozijnen

Het grootste verschil tussen een kozijn bouwpakket vergeleken met gemonteerde kozijnen is dat een bouwpakket nog volledig in elkaar gezet moet worden. Een compleet gemonteerd kozijn is direct klaar voor montage en daarmee gaat het gehele proces een stuk sneller in vergelijking met een bouwpakket. Het gemak zit in de afwerking van het kozijn. Doordat het volledig afgemonteerde kozijn direct geplaatst kan worden, scheelt je dit enorm veel tijd en werk. 

Bij Toelevering Online heb je de mogelijkheid om een kozijn compleet afgewerkt te laten leveren. Inclusief hang- en sluitwerk, grondverf of aflak en je hebt de mogelijkheid om het kozijn te bestellen inclusief glas. 

Voor- en nadelen bouwpakket

Aan een bouwpakket kozijn zitten verschillende voor- en nadelen, een bouwpakket kozijn is voordeliger in aanschaf en makkelijker te vervoeren ten opzichte van een gemonteerd kozijn. Daarentegen moet je zelf het hang- en sluitwerk kiezen en verwerken in het kozijn. Het glas en de afwerking van het kozijn moet je tevens zelf verzorgen. En je hebt als nadeel dat er geen garantie op een kozijn bouwpakket zit. Aangezien je het kozijn zelf moet monteren en afwerken is er geen mogelijkheid om terug te vallen op enige voorwaardes. 

Wij hebben een vergelijking gemaakt voor een vast glas raamkozijn van 100 x 150 cm en gingen ervan uit dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden in het geval van een bouwpakket:

Type kozijn Houtsoort / profiel Bijgeleverd Kosten* 
Vast glas kozijn 100 x 150 Mahonie Optioneel glas €       225
Vast glas kozijn 100 x 150 Meranti Optioneel glas €       175
Vast glas kozijn 100 x 150 bouwpakket Mahonie Geen €       158
Vast glas kozijn 100 x 150 bouwpakket Meranti Geen €       122

*Prijzen per juni 2019

Garantie bouwpakket en gemonteerde kozijnen

Op een bouwpakket met kozijnen zit doorgaans geen garantie, de maatwerk kozijnen zijn namelijk niet door een professional in elkaar gezet. Dat geeft de leveranciers niet de mogelijkheid om garantie te bieden op geleverde bouwpakketten. Is een bouwpakket dan wel zoveel goedkoper en hoeveel is garantie jou waard?  

Op de volledig gemonteerde kozijnen van Toelevering Online zit 10 jaar garantie op de kozijnen en ramen. Op het hang- en sluitwerk zit 2 jaar garantie. De garantie op deze kozijnen zijn van toepassing wanneer het kozijn binnen 18 maanden na levering is afgeschilderd oftewel het onderhoudsadvies van Toelevering Online in acht wordt genomen. 

De beste optie

Een bouwpakket is qua kosten voordeliger dan een volledig gemonteerd kozijn. Echter zit er veel tijd in het monteren en bevestigen van de toegepaste materialen en krijg je geen garantie. Daarnaast is het ook nog de vraag of de toegepaste materialen zoals het hang- en sluitwerk passend is op het maatwerk kozijn. Een volledig gemonteerd kozijn van Toelevering Online is een verstandige keuze als het gaat om de zekerheid van de kwaliteit en snelheid. Het kozijn is door een professioneel team gemonteerd en vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Je krijgt het kozijn geleverd in de grondverf of aflak en hebt zelfs de mogelijkheid om het kozijn te bestellen inclusief glas.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×