Het verschil tussen een hefschuifpui en kiepschuifpui

Als je op zoek bent naar een schuifpui voor je woning dan is het, is het belangrijk om te weten dat er verschillende types schuifpuien zijn. Wij vertellen je meer over de twee types, namelijk een hefschuifpui en een kiepschuifpui. Wij vertellen je over de verschillen tussen een hefschuifpui en een kiepschuif om je te helpen bij het maken van een keuze.

Wat is een hefschuifpui?

Een hefschuifpui is een soort schuifpui dat een groot glazen paneel heeft en op rails kan worden verschoven om een grote opening te creëren. Zoals de naam doet vermoeden kun je de schuifpui heffen middels een hefmechanise. Het hefmechanise tilt het glaspaneel op waardoor deze vervolgens soepel via een rail opzij kan worden geschoven om de gewenste opening te creëren. Wanneer de schuifpui gesloten is staat het glaspaneel vast in het kozijn zodat de veiligheid en isolatie gewaarborgd is.

Wat is een kiepschuifpui?

Een kiepschuifpui is vergelijkbaar met een hefschuifpui, maar heeft een ander mechanisme. Naast de mogelijkheid om de het glaspaneel voor het vaste deel te schuiven is het ook mogelijk om de pui op een kiepstand te zetten. Hierdoor hoef je niet de hele schuifpui open te zetten. Dit maakt de kiepschuifpui ideaal voor ventilatie.

Verschil tussen een hefschuifpui en kiepschuifpui

Hoewel beide typen schuifpuien vergelijkbaar zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de hefschuifpui en kiepschuifpui die belangrijk zijn om te overwegen bij het maken van een keuze. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste verschillen:

Functionaliteit

Een van de belangrijkste verschillen tussen de hefschuifpui en de kiepschuifpui is de functionaliteit. Wil je de mogelijkheid hebben om te ventileren dan is de kiepschuifpui het meest geschikt.

In de kiepstand zit het kozijn nog vast aan de onderzijde, maar als je een kiepschuifpui open schuift dan is er aan de onderzijde wat speling omdat deze niet meer in een bepaalde rail valt. Met harde wind kan deze wat heen en weer gaan. Bij een hefschuifpui zit het schuivende deel vast in de rails en is dit niet het geval.

Isolatie

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de isolatie. Een hefschuifpui biedt over het algemeen een iets betere isolatie omdat het glaspaneel volledig in het kozijn wordt vergrendeld, wat de warmte- en geluidsisolatie verbetert. Het verschil is minimaal, maar wel goed om rekening mee te houden.paneel.

Design

Het design van de schuifpui kan ook een rol spelen bij het maken van een keuze. De hefschuifpui heeft veelal een iets groter profiel, vaak een verdiept profiel. Onze kiepschuifpui van K-VISION heeft een vlak profiel wat een strakkere en modernere uitstraling geeft omdat het glaspaneel groter is/ lijkt.

Prijs

Tot slot speelt de prijs natuurlijk ook een rol bij het kiezen tussen een hefschuifpui en een kiepschuifpui. Over het algemeen is een hefschuifpui duurder dan een kiepschuifpui vanwege de extra materialen en het complexere mechanisme dat nodig is om het glaspaneel op te tillen en te vergrendelen. Afhankelijk van je budget kan dit een belangrijke factor zijn om in gedachten te houden bij het maken van een keuze.

Soorten schuifpuien bij Toelevering Online

Wil je een schuifpui op maat kopen, stel deze dan gemakkelijk samen in onze configurator. Bij Toelevering Online hebben we een ruim aanbod hefschuifpuien en kiepschuifpuien. Bekijk de mogelijkheden en stel jouw schuifpui samen!

Wij hebben onder andere  houten schuifpuien, kunststof schuifpuien en aluminium schuifpuien. Kies je voor een kiepschuifpui, dan bieden wij de 2-delige kunststof kiepschuifpui op maat.

Stel jouw schuifpui samen!

Zowel de kiepschuifpui als de hefschuifpui kennen voordelen en nadelen. Is ventilatie belangrijk? Overweeg dan de kiepschuifpui. Wil je een gemakkelijker mechanisme? Kies dan voor de hefschuifpui!

Bekijk onze schuipuien en stel samen. Wij berekenen direct jouw prijs en levertijd!

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×