Schuifpui vervangen; mogelijkheden en tips

Je hebt op het moment een schuifpui in jouw woning en wil deze vervangen. Nu sta je voor de uitdaging of je deze wil vervangen voor een nieuwe schuifpui of kies je voor een alternatief. Als je een schuifpui wilt gaan vervangen dan heb je veel mogelijkheden. Welke opties zijn er en wat zijn de kosten? Wij vertellen je meer over de mogelijkheden en kosten voor het vervangen van een schuifpui!

Kies het juiste materiaal

Bij het vervangen van een schuifpui is het materiaal een belangrijke overweging. Kies je voor hout, kunststof of aluminium? Welk materiaal het meest geschikt is, is met name afhankelijk van het gebruik.

In het geval van een schuifpui is het veelal een doorgang die veel gebruikt wordt als verbinding tussen binnen en buiten, maar ook een plek waar grote voorwerpen naar binnen gehaald worden, zoals meubels. Een kunststof schuifpui heeft een lange levensduur, hoge isolatiewaarde en vereist weinig onderhoud. Het nadeel van een kunststof schuifpui is dat deze niet overschilderbaar is, reparatie of bewerken lastig is en een kans op verkleuring bij onjuist onderhoud.

Een houten schuifpui heeft bij goed onderhoud ook een lange levensduur en een unieke uitstraling. Het nadeel van hout is dat er in vergelijking tot kunststof relatief veel onderhoud nodig is. Een groot voordeel van een houten schuifpui of kozijn is dat deze gemakkelijk te repareren of bij te werken is in het geval van beschadigingen. Een kunststof schuifpui is lastiger zelf te repareren en bij te werken mocht deze beschadigd raken. Een vakman heeft deze reparatiemogelijkheden echter vaak wel. Hetzelfde geldt voor een aluminium schuifpui of kozijn.

Is er een kleine kans op beschadigingen? Dan kan een kunststof kozijn of aluminium kozijn uiteraard een uitstekende optie zijn.

Lees ook onze blog: Kunststof of houten kozijnen kiezen?

Mogelijkheden kozijnen bij vervangen schuifpui

Er zijn tal van mogelijkheden bij het vervangen van een schuifpui. Wat dacht je van openslaande deuren, draaikiepdeuren, een vouwwand, een nieuwe schuifpui of misschien wel een combinatie van een deurkozijn met raamkozijnen?

Om jou te helpen bij het maken van een goede keuze hebben we een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet met de voordelen en nadelen.

Een nieuwe schuifpui

Een nieuwe schuifpui is een goede oplossing als het gaat om een overgang naar een terras, balkon of tuin. Door de grote glazen pui kun je het hele jaar door genieten van het uitzicht op de tuin of het terras. Daarnaast zorgen schuifpuien voor veel lichtinval en zijn relatief onderhoudsarm.

Het grootste voordeel van een schuifpui is de efficiënte indeling van de ruimte. Door het schuifsysteem verlies je weinig ruimte en hoef je buiten en binnen geen ruimte vrij te houden voor een deur.

Het grootste voordeel is tegelijkertijd ook een nadeel. Niet alle delen van de schuifpui kunnen schuiven; alleen het schuivende deel kan open. In het geval van bijvoorbeeld tuindeuren kun je een grotere opening maken.

Bij Toelevering Online vind je zowel 2-delige, 3-delige en 4-delige schuifpuien in zowel hout als kunststof. De hefschuifpui is hierin het meest bekend en het meest gebruikt al kun je ook kiezen voor een kiepschuifpui. Een kieppui heeft ook de mogelijkheid om te kiepen waardoor je de ruimte goed kan ventileren.

Openslaande tuindeuren

Openslaande tuindeuren zijn een populaire optie bij het vervangen van een schuifpui en geven een nostalgische uitstraling. Met openslaande deuren betrek je de tuin bij de woning. Je kunt een grote opening maken in de gevel, waardoor je binnen en buiten met elkaar verbindt. Je hebt ook veel keuzevrijheid als je kiest voor tuindeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glas tot bijna aan de vloer voor veel lichtinval of een hogere borstwering voor minder lichtinval.

Het grote voordeel aan tuindeuren is de grote opening die je kunt maken. Dit is tegelijk ook een nadeel want het vlak waarin de deuren draaien moet vrij blijven om de deuren te kunnen openen waardoor je die ruimte vrij moet houden. Bij Toelevering Online kun je zowel houten tuindeuren als kunststof tuindeuren samenstellen en direct je prijs berekenen.

Draaikiepdeuren

Een alternatief op tuindeuren zijn draaikiepdeuren. Ze worden veel toegepast als balkondeuren, maar zijn ook een goed alternatief bij het vervangen van een schuifpui. Neem bijvoorbeeld onze stolp draaikiepdeuren. Met draaikiepdeuren kun je ook veel lichtinval creëren en een grote opening maken terwijl je tegelijkertijd kunt ventileren door de deur in kiepstand te zetten.

Het nadeel aan draaikiepdeuren is dat ze altijd naar binnen draaien. Hierdoor zul je in de woning ruimte vrij moeten houden omdat de deur naar binnen moet kunnen draaien. Onze houten draaikiepdeuren (stolp) gaan tot een maximum breedte van 1934 mm en de kunstof draaikiepdeuren zijn op het moment nog niet beschikbaar in een stolp uitvoering. Heb je meer breedte nodig? Dan kun je ervoor kiezen om een zijlicht toe te passen.

Vast glas en/of ramen

Wil je graag de toegang beperken? Dan kan een kozijn met vast glas en/of ramen iets voor jouw situatie zijn. Er zijn in dit geval tal van mogelijkheden en indelingen te bedenken. Je kan kiezen voor veel glas of juist weinig. Wel is het aan te raden om rekening te houden met ventilatie. Het toepassen van ventilatieroosters, een draairaam of een draaikiepraam voor ventilatie is in veel gevallen gewenst.

Een voorbeeld van hoe je een kozijn met vast glas en draaikiepramen kan samenstellen:

Kosten voor vervangen van schuifpui

De kosten voor het vervangen van je schuifpui kunnen erg variëren. Dit is namelijk afhankelijk van het soort kozijn, het materiaal en de kosten voor de montage. De kosten voor de montage kunnen hierbij ook nog eens verschillen per aanbieder.

Om je een beeld te geven van de kosten hebben wij de prijzen van de hierboven weergegeven kozijnen voor jou op een rijtje gezet in een overzichtelijke tabel:

Type Materiaal Afmetingen (BxH) Soort glas Kozijnprofiel Prijs (excl. BTW)*
2-delige hefschuifpui Hout 2000 x 2100 mm HR++ 2-zijdig gelaagd (veiligheidsglas) Mahonie verdiept 67 x 114 mm  € 1.996,63
2-delige hefschuifpui Kunststof 2000 x 2100 mm HR++ 2-zijdig gelaagd (veiligheidsglas) Gealan S9000 NL schuifpui  € 2.290,26
Tuindeuren Hout 2000 x 2150 mm HR++ 2-zijdig gelaagd (veiligheidsglas) Mahonie verdiept 67 x 114 mm  € 1.464,91
Tuindeuren Kunststof 2000 x 2150 mm HR++ 2-zijdig gelaagd (veiligheidsglas) K-VISION Trend  € 1.440,80
Draaikiepdeuren (stolp) Hout 1900 x 2150 mm HR++ 2-zijdig gelaagd (veiligheidsglas) Mahonie verdiept 67 x 114 mm € 1.380,73
2 draai-kiepramen en 4 vakken vast glas Hout 2000 x 2100 mm HR++ Mahonie verdiept 67 x 114 mm  € 1296,78
2 draaikiep-ramen en 4 vakken vast glas Kunststof 2000 x 2100 mm HR++ K-VISION Trend  € 1.005,08
*Prijzen per februari 2021

Stel zelf jouw kozijn samen!

Zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn er veel verschillende mogelijkheden bij het vervangen van een schuifpui. Of je nu kiest voor openslaande deuren, een nieuwe schuifpui, draaikiepdeuren of wat anders. Via onze kozijnen configurator stel je simpel en snel jouw maatwerk kozijn samen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je advies nodig of heb je vragen over het vervangen van jouw schuifpui? Neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat je graag te woord bij het beantwoorden van jouw vragen. Wij zijn bereikbaar per telefoon, mail, chat of WhatsApp!

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×