Naar binnen of buiten draaiend raam?

Hoe kies je het juiste raam? Tijdens het samenstellen van je maatwerk kozijn kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Toelevering Online biedt ontzettend veel mogelijkheden, van hout tot kunststof, met of zonder glas geleverd maar ook naar binnen en buiten draaiende ramen. Toelevering Online biedt deze twee verschillende ramen. Maar welk raam kun je nu het beste kiezen? In deze blog lichten we de voordelen van beide kozijnen uit.

Wanneer kies je voor een binnen of buiten draaiend raam?

Draaikiepraam binnen draaiend

Het grote voordeel van de ramen die naar binnen draaien, is dat je deze ook kunt kiepen, door een raam op de kiepstand te zetten kun je een ruimte goed ventileren. Een ander groot voordeel is dat je de ramen van binnenuit kunt wassen. Je hoeft dus niet op een ladder te klimmen om de ramen aan de buitenzijde te lappen. Daarnaast kun je gemakkelijk een hor plaatsen. Het raam kan dan open zonder dat je last hebt van ongewenste insecten. Wat ook een groot voordeel is aan draaikiepramen, is dat de wind minder vat heeft op het raam dan bij een naar buiten draaiend raam.

Draairaam buiten draaiend

Buiten draaiende ramen zijn een ruimtebesparende optie in huis. Doordat het raam van binnenuit naar buiten draait, heb je geen last van de draaiende hoek die het raam nodig heeft om volledig geopend te worden. Deze optie is de beste oplossing voor kleine ruimtes waar ventileren gewenst is. Een tweede voordeel aan een buiten draaiend raam, is dat je niet de hele vensterbank leeg hoeft te maken als je het raam helemaal wilt openen.

Maatwerk kozijn kiezen

Bij al onze verschillende soorten kozijnen is maatwerk mogelijk. Toelevering Online biedt twee mogelijkheden om je kozijnen te bestellen. Via de productpagina kun je alle modellen bekijken en die volledig naar jouw wens bestellen. Ben je op zoek naar een maatwerk kozijn? Dan is de online configurator een goede uitkomst. In vier simpele stappen stel je jouw maatwerk kozijn samen. Toelevering Online levert kozijnen door heel Nederland. Onder andere in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste draairichting?

We begrijpen dat het kiezen van de juiste draairichting lastig kan zijn. Heb je een vraag over je maatwerk kozijn? We helpen je bij Toelevering Online graag met het samenstellen van je kozijn als je er zelf niet uit komt. Neem direct contact met ons op als het gaat om onze online configurator.

Bekijk ons assortiment

Anderen bekeken ook

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×