Tips en advies bij de aanschaf van een schuifpui

Een schuifpui neemt weinig ruimte in beslag en is daardoor een ideale oplossing voor balkons en kleine tuinen. De grote ramen zorgen voor een prachtige lichtinval in je woning, daarnaast kun je met een schuifpui de tuin bij je woning betrekken.

De voordelen van een schuifpui

Een schuifpui is plat gezegd een groot raam dat geopend kan worden zonder dat het ruimte in beslag neemt. De deuren van de pui schuiven als het ware voor elkaar langs wanneer deze geopend worden. Dit maakt het de ideale oplossing voor kleine tuinen en balkons, omdat je je tuinmeubels niet meer aan de kant hoeft te schuiven bij het openen van de deur.

Eenvoudige bediening

Bij Toelevering Online heb je keuze uit zowel houten schuifpuien als kunststof schuifpuien. Onze houten schuifpuien worden gemaakt van 67×138 millimeter mahonie kozijnhout. We kiezen bewust voor zwaarder hardhouten kozijn, omdat dit zorgt voor een degelijk en kwalitatief beter kozijn. Onder iedere houtens schuifpui wordt een onderhoudsvrije Easy-Ent onderdorpel geplaatst. Ondanks de keuze voor het zware mahonie hout, zijn onze puien erg licht in bediening dankzij het GU hefschuifbeslag dat wij toepassen. Kinderen en senioren kunnen onze puien dan ook eenvoudig openen. De kunststof schuifpuien zijn te verkrijgen in verschillende profielen, zoals Gealan en de Schüco EasySlide. Bij het Gealan profiel passen wij ook een Easy-Ent onderdorpel toe. Bij de Schüco schuifpuien passen wij een geheel aluminium onderdorpel toe met een koudebrug doorbreking.

Kwaliteit

Onze schuifpuien geven niet alleen een mooie uitstraling aan uw woning, maar dragen ook het politiekeurmerk Veilig Wonen en het KOMO keurmerk. Wij leveren de schuifpuien standaard met HR++ en HR+++ (hoogrendements) glas. Dit glas bestaat uit twee ruiten met daartussen een luchtspouw die gevuld is met argon gas, wat zorgt voor uitstekende isolatie. Ons HR++ glas heeft een U-waarde van 1.1 en HR+++ heeft zelfs een u waarde van 0.6!

Advies Toelevering Online

Wij adviseren om tweezijdig gelaagd glas toe te passen in een schuifpui. Dit betekent dat het glas aan zowel de binnen- als de buitenzijde voorzien is van een folie, zodat het voorkomt dat het glas helemaal uiteenvalt bij een breuk. Bij een schuifpui is de kans dat je door het glas valt groter dan bij andere ramen, omdat het glas tot bijna op de vloer loopt en het oppervlakte zo groot is. Je kan er van zowel van binnen als buiten tegenaan vallen. Extra bescherming is daarom geen overbodige luxe en daarom adviseren wij 2-zijdig gelaagd glas te gebruiken.

Onderhoud van een schuifpui

Kunststof kozijnen zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Een kunststof schuifpui heeft dan ook bijna geen onderhoud nodig. Houten kozijnen daarentegen hebben wel enig onderhoud nodig. Kies jij voor hout? Dan voorzien wij het kozijn van de schuifpui van een grondlaag en een laag voorlak. Na levering is het jouw beurt om ervoor te zorgen dat het goed afgelakt en onderhouden wordt. Mahonie hout is een bewerkelijk materiaal, waardoor houten puien vaak eenvoudig gerepareerd kunnen worden. De meeste beschadigingen zie je al niet meer terug na een nieuwe laag verf. Lees het onderhoudsadvies van onze kozijnen voor meer informatie.

Maatwerk schuifpui

Naast onze voorgedefinieerde schuifpuien met kozijn, kun je bij Toelevering Online ook terecht voor maatwerk. In onze gebruiksvriendelijke configurator kun je je eigen schuifpui geheel naar eigen wens samenstellen. Stijlen en dorpels kunnen op iedere gewenste plek geplaatst worden, waardoor er een uniek kozijn ontstaat dat perfect bij jouw woning past.

Hulp nodig?

Het kiezen van de juiste schuifpui kan erg lastig zijn. Om de keuze eenvoudiger te maken, geven wij de tip om een lijst met eisen te maken waar jouw schuifpui aan dient te voldoen. Die eisen kun je invoeren op de configurator on onze website, die direct aangeeft of je wensen uit te voeren zijn. Het leveren van de schuifpuien gebeurd volledig volgens wensen van de klant. Zo levert Toelevering Online de schuifpuien door heel Nederland op de gewenste locatie. Wij leveren onder andere in de plaatsen Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Enschede, Breda en Apeldoorn.

Heb je vragen over onze schuifpuien of loop je tegen dingen aan bij het invullen van de configurator? Neem direct contact met ons op. Wij helpen je graag!

Direct contact opnemen

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×