Wat is het verschil tussen de verschillende merken (hout)?

Wij bieden verschillende houten profielen aan waarin jij jouw kozijnen kan samenstellen. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om te kiezen voor het kozijnprofiel dat jij nodig hebt. Weet je nog niet welk profiel het beste bij je past? In de blog vertellen we graag de verschillen tussen de kozijnprofielen.

Productspecificaties Mahonie/Meranti, Finti & Accoya

In het onderstaande overzicht zijn de productspecificaties van het Mahonie/Meranti, Finti en Accoya profiel weergegeven.

Mahonie/Meranti 67 x 114 mmFinti 67 x 114 mmAccoya 67 x 114 mm
Verdiept of vlakVerdieptVerdieptVerdiept
ScharnierenAxa Smart Easyfix of BUVA Atlas (verdekt liggend)BUVA Atlas Inside (verdekt liggend)BUVA Atlas Inside (verdekt liggend)
Inbouwdiepte114 mm114 mm114 mm
Levertijd5 werkdagen10 werkdagen10 werkdagen
Isolatiewaarde1.1 (Ufr)0.95 (Ufr)0.9 (Ufr)
Duurzaamheidsklasse221
Milieubewustheid*********

Afwerking en onderhoud Mahonie/Meranti, Finti & Accoya

In de onderstaande tabel zijn de mogelijkheden voor de afwerking en de richtlijnen voor het onderhoud weergeven van het Mahonie/Meranti, Finti en Accoya profiel samengevoegd.

Mahonie/Meranti 67 x 114 mmFinti 67 x 114 mmAccoya 67 x 114 mm
BehandelingVoorlak of aflakAflakAflak
Onderhoudsinterval (schilderen)6 jaar15 jaar12 jaar
Garantie10 jaar 10 jaar10 jaar
*Theoretische levensduur50+ jaar50+ jaar50+ jaar

* Bij de theoretische levensduur wordt ervan uitgegaan dat de kozijnen goed worden onderhouden. Het onderhoudsadvies voor houten kozijnen kun je hier vinden.

Keurmerken en normeringen Mahonie/Meranti, Finti & Accoya

In de onderstaande tabel zijn de keurmerken en normeringen van de profielen Mahonie/Meranti, Finti & Accoya weergegeven.

Mahonie/Meranti 67 x 114 mmFinti 67 x 114 mmAccoya 67 x 114 mm
KOMOJaJaJa
SKGSKG **SKG **SKG **
FSCJaJaJa
Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)JaJaJa

Het KOMO keurmerk geeft de garantie dat de materialen die worden gebruikt bij de productie van de kozijnen voldoen aan de kwaliteitseisen van de bouw. Alle kozijnen van Toelevering Online beschikken over het KOMO keurmerk.

Mogelijkheden beglazing Mahonie/Meranti, Finti & Accoya

In het onderstaande overzicht zijn de mogelijkheden voor de beglazing van de profielen Mahonie/Meranti, Finti & Accoya inzichtelijk gemaakt.

Mahonie/Meranti 67 x 114 mmFinti 67 x 114 mmAccoya 67 x 114 mm
OnbeglaasdJaJaJa
Standaard HR ++ en HR +++JaJaJa
Roeden in het glasJaJaNee
Wienersprocessen met plakroedenJaJaNee
Mat glasJaJaNee
Gelaagd glasEenzijdig en tweezijdigEenzijdig en tweezijdigeenzijdig en tweezijdig
Aanslag- en beglazingsprofielAluminiumGeenAluminium

In de bovenstaande afbeelding wordt het verschil tussen standaard HR ++ en HR +++ glas (links) ten opzichte van mat glas (rechts) duidelijk gemaakt.

Productaanbod per profiel

Het productaanbod verschilt per profiel. Bij bepaalde profielen is het niet mogelijk om alle soorten houten kozijnen te bestellen. Per profiel wordt toegelicht wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het productaanbod.

Mahonie/Meranti

De hardhouten kozijnen in het Mahonie/Meranti profiel zijn van hoogwaardige kwaliteit. Naast de snelle levertijd beschikt dit kozijnprofiel over minder nerven en houtporiƫn wat leidt tot een strakker resultaat.

Kozijnen (Mahonie/Meranti)

Deurkozijnen

Bekijk hier alle productinformatie van Mahonie/Meranti.

Finti

De kozijnen met het Finti profiel zijn geproduceerd met de meest verantwoorde houtsoort. Finti hout is naaldhout en is duurzaam geproduceerd. De duurzaamheidsklasse van dit type hout is 2, dit betekent dat het gemiddeld tussen de 15 en 25 jaar meegaat. De kozijnen zijn daarnaast voorzien van een aflaklaag, waardoor het maar eens in de 12 jaar opnieuw geschilderd hoeft te worden.

Kozijnen (Finti)

Deurkozijnen

Bekijk hier alle productinformatie van Finti.

Accoya

Het Accoya naaldhout kozijnprofiel ondergaat een acetylatieproces (zuurbad) waardoor de structuur tot in de kern blijven gewijzigd wordt. Dit heeft als resultaat dat het een milieuvriendelijk massief houten profiel is. Door de speciale behandeling ontstaat er een dimensionale stabiliteit die in veel gevallen beter is dan bij tropisch hardhout. Ook dit kozijnprofiel hoeft maar eens in de 12 jaar geschilderd te worden.

Kozijnen (Accoya)

Deurkozijnen

Bekijk hier alle productinformatie van Accoya.

Houten kozijnen op maat

Hopelijk geeft de bovenstaande informatie meer inzicht in de verschillen tussen de houten profielen die we aanbieden. Ben je op zoek naar meer specifieke informatie? Raadpleeg dan de productinformatie. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Ben je al helemaal klaar om te bestellen? Stel dan eenvoudig jouw houten kozijn samen via de productpagina of via de gebruiksvriendelijke configurator! Je ziet altijd direct de prijs en snelst mogelijk leverdatum!

Maatwerk kozijn samenstellen
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×