houten terrasdeur en houten openslaande tuindeuren

Profiteer van subsidie voor isolatieglas

Daan
4 juni 2021

Bestel je onze kozijnen met isolatieglas? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de aantrekkelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) subsidieregeling. De subsidie is aan te vragen voor isolatiemaatregelen, zoals het plaatsen van HR++ en triple glas. De ISDE subsidieregeling geldt sinds 4 januari 2021 en is opgezet om de productie van duurzame energie te stimuleren.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het ontvangen van de ISDE subsidie: 

  • De aanvraag moet gedaan worden door de eigenaar van de koopwoning. Hierbij moet de woning in Nederland staan. Het moet een hoofdverblijf zijn, of direct na de verbouwing/renovatie worden;
  • Het gaat om een vervanging van het bestaande glas. Het mag geen uitbreiding of nieuwbouw zijn;
  • De uitvoering wordt verzorgd door een bouwinstallatiebedrijf;
  • Het totaaloppervlak moet minimaal 10 m2 tot maximaal van 45 m2 zijn;
  • Voor HR++ glas geldt een isolatiewaarde van maximaal 1,2 W/m2K;
  • Voor triple glas geldt een isolatiewaarde van maximaal 0,7 W/m2K;
  • De investering in isolatieglas moet gecombineerd worden met een investering in een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Of met één van de volgende isolatiemaatregelen: vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie of gevelisolatie.

Wil je er zeker van zijn dat je in aanmerking komt voor de subsidie? Bekijk voorafgaand aan de aanschaf eerst alle voorwaarden en details op de website van de RVO.

Aanvragen 

De subsidie kan pas aangevraagd worden na de uitvoering en betaling, tot uiterlijk 12 maanden daarna. De combinatie van maatregelen vraag je in één keer aan. De subsidiebedragen voor het vervangen van HR++ en triple glas lopen uiteen van 15 tot 100 euro per vierkante meter. Bereken direct hoeveel subsidie jij/jouw klant kan krijgen. Bewaar het factuur of betaalbewijs. Deze vind je terug in je account van Toelevering Online. Sinds 21 april is het voor particulieren mogelijk om de ISDE subsidie ook nog aan te vragen na het ontvangen van een gemeentelijke of provinciale subsidie voor een soortgelijke isolatiemaatregel.

Zakelijke gebruikers

Als aannemer of zzp’er in de bouw kan je voor je duurzame producten een verzoek indienen voor een vermelding op de apparaten- of isolatiematerialenlijsten van de RVO. Wanneer de producten aan de gestelde eisen voldoen, worden ze aan de lijst toegevoegd. Zo weten jouw klanten dat ze met de aanschaf en installatie van jouw producten in aanmerking kunnen komen voor de ISDE subsidie

Waar vind je de isolatiewaarde?

Bij Toelevering Online kan je kiezen uit HR++ glas of HR+++ (triple) glas. Triple glas heeft een hogere isolatiewaarde (een U-waarde van 0,8 of lager) dan HR++ glas (een U-waarde tussen 1,2 en 0,9). Hoe hoger de U-waarde, hoe minder warmte en kou het glas doorlaat. De eenheid van de U-waarde is m².K/W. De isolatiewaarde van glas vind je bij ons op de productpagina’s, bij de specificaties:

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, de voorwaarden per maatregel en voor het indienen van een aanvraag op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×