Wat is het verschil tussen de verschillende merken (kunststof)?

Voor het samenstellen van een kunststof kozijn bieden wij verschillende kozijnprofielen aan. In deze blog maken we de verschillen inzichtelijk tussen de kunststof kozijnprofielen. Op deze manier vind je het kozijn dat jij nodig hebt.

Kunststof gevelkozijnen en schuifpuien

Bij de kunststof kozijnen maken we onderscheid in gevelkozijnen en schuifpuien. Bij de gevelkozijnen bieden we het Gealan S9000 NL, K-Vision Trend, K-Vision Classic en Schüco Living Variant profiel aan. Bij de schuifpuien bieden we het Gealan S9000, K-Vision PremiDoor en Schüco EasySlide profiel aan.

In eerste instantie worden de verschillen van de gevelkozijnen inzichtelijk gemaakt. De verschillen zijn vergelijkbaar bij de profielen voor de schuifpuien. Voor de volledigheid worden de verschillen tussen de schuifpuiprofielen vervolgens toegelicht.

Productspecificaties Gealan, K-Vision & Schüco

In de tabel zijn de productspecificaties van Gealan S9000 NL, K-Vision Trend, K-Vision Classic en Schüco Living Variant weergegeven.

Gealan S9000 NLK-Vision TrendK-Vision ClassicSchüco Living Variant
Profielafmetingen86 x 120 mm81 x 120 mm84 x 76 mm90 x 120 mm
Verdiept of vlakVerdieptVerdieptVlakVerdiept
ScharnierenVerdekt liggendVerdekt liggendVerdekt liggendVerdekt liggend
Inbouwdiepte120 mm120 mm76 mm120 mm
Levertijd7 werkdagen15 werkdagen15 werkdagen10 werkdagen
*Isolatiewaarde1.2 W/(m2.K)1.2 W/(m2.K)1.1 W/(m2.K)1.1 W/(m2.K)

* Hoe lager het getal is bij de isolatiewaarde hoe beter de prestaties van het kozijnprofiel. Als voorbeeld is een isolatiewaarde van 1.1 beter dan een isolatiewaarde van 1.4.

Afwerking en onderhoud Gealan, K-Vision & Schüco

In het onderstaande overzicht zijn de afwerking en onderhoud weergegeven van het Gealan S9000 NL, K-Vision Trend, K-Vision Classic en Schüco Living Variant profiel.

Gealan S9000 NLK-Vision TrendK-Vision ClassicSchüco Living Variant
AfwerkingGlad, houtnerf en acrylGlad en houtnerfGlad en houtnerfGlad en houtnerf
OnderhoudsintervalJaarlijksJaarlijksJaarlijksJaarlijks
Garantie10 jaar10 jaar10 jaar10 jaar

Voor de kunststof kozijnen geldt dat geadviseerd wordt jaarlijks kleinschalig onderhoud uit te voeren. Lees voor het volledige onderhoudsadvies en instructies hier verder. Wil je meer weten over de verschillende folies? Lees dan: Verschillende soorten folies van kunststof kozijnen.

Keurmerken en normeringen Gealan, K-Vision & Schüco

In de onderstaande tabel zijn de keurmerken en normeringen voor het Gealan S9000 NL, K-Vision Trend, K-Vision Classic en Schüco Living Variant profiel weergegeven.

Gealan S9000 NLK-Vision Trend K-Vision ClassicSchüco Living Variant
KOMOJaJaJaJa
SKGSKG**SKG**SKG**SKG**
Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)JaJaJaJa

Mogelijkheden beglazing Gealan, K-Vision & Schüco

In het overzicht zijn de mogelijkheden voor de beglazing voor het Gealan S9000 NL, K-Vision Trend, K-Vision classic en Schüco Living Variant profiel weergegeven.

Gealan S9000 NLK-Vision TrendK-Vision ClassicSchüco Living Variant
OnbeglaasdJaJaJaJa
Standaard HR ++ en HR +++JaJaJaJa
Roeden in het glasJaJaJaNee
Wienersprossen met plakroedenNeeNeeNeeNee
Mat glasJaJaJaJa
Gelaagd glasEnkelzijdig en tweezijdigEnkelzijdig en tweezijdigEnkelzijdig en tweezijdigEnkelzijdig en tweezijdig

Schuifpuiprofielen Gealan, K-Vision & Schüco

De schuifpuiprofielen van Gealan, K-Vision & Schüco zijn op een aantal aspecten verschillend ten opzichte van de gevelkozijnen van dezelfde merken. De belangrijkste afwijkende kenmerken van de schuifpuiprofielen zijn weergegeven in de onderstaande tabel.

Gealan S9000K-Vision PremiDoorSchüco EasySlide
Profielafmetingen83 x 190 mm64 x 179 mm60 x 167 mm
Inbouwdiepte190 mm179 mm167 mm
Isolatiewaarde1.3 W/(m2.K)1.4 W/(m2.K)1.5 W/(m2.K)
AfwerkingGlad, houtnerf en acrylGlad en houtnerfGlad en houtnerf
BeglazingStandaard glas en roeden in het glasStandaard glasStandaard glas
Gelaagd glasJaJaJa

Meer informatie over de kunststof profielen kun je vinden op de productinformatiepagina kunststof kozijnen.

Productaanbod per profiel

Het productaanbod verschilt per kozijnprofiel. We geven een overzicht van de mogelijkheden per kozijnprofiel.

Gealan S9000NL

De kozijnen met het Gealan S9000NL profiel voldoen aan alle eisen met betrekking tot de warmte- en geluidsisolatie, statica en inbraakpreventie. Het profiel is KOMO gecertificeerd en een bekend merk in de kunststof kozijnen markt. Het unieke aan dit profiel ten opzichte van K-Vision en Gealan is dat je deze kozijnen kunt samenstellen met een houtnerffolie. Met een houtnerffolie heb je dezelfde authentieke uitstraling als houten kozijnen maar dan met de voordelen van kunststof.

Kunststof kozijnen

Deuren

Bekijk hier alle productinformatie van het Gealan S9000 NL profiel.

K-Vision Trend

Het K-Vision Trend kozijnprofiel heeft een strakke uitstraling, goede isolatie en voldoet aan de beste lucht- en waterdichtheid. Door het smalle profiel wordt een groter glasoppervlak gecreëerd wat resulteert in meer lichtinval. Ook heeft het profiel een sterke hoekverbinding en is het vormvast en robuust.

Kozijnen

Deuren

Klik hier voor alle productinformatie van K-Vision Trend.

K-Vision Classic

Het K-Vision Classic profiel is het enige vlakke kunststofprofiel in het assortiment. Het profiel wordt vaak toegepast in de moderne grijstinten. Ook beschikt het profiel over een strakke aluminiumlook. Verder heeft het profiel een strakke, moderne en eenvoudige uitstraling met goede isolatiewaarden.

Kozijnen

Deuren

Meer productinformatie over het K-Vision Classic profiel? Lees dan hier verder.

Schüco Living Variant

Dit kunststof kozijnprofiel is afkomstig van de Duitse kozijnfabrikant Schüco. Het kozijnprofiel staat bekend om hoge kwaliteit en de hoge eisen die zij stellen met betrekking tot de dichtheid, betrouwbaarheid en bescherming tegen weersinvloeden. Bij de kozijnen met het Schüco Living Variant profiel wordt EPDM als dichtingsmateriaal toegepast. EPDM garandeert een optimale dichtheid van ramen en deuren tijdens de gehele levensduur van het kozijn. Hiermee heb je een blijvende bescherming tegen tocht, kou, warmte, vocht en lawaai.

Kozijnen

Deuren

Alle productinformatie over de Schüco Living Variant vind je hier!

Gealan S9000 Schuifpui

Het schuifpuiprofiel van Gealan voldoet met de bouwdiepte, kamervorming en detailconstructies aan alle verwachtingen wat betreft de warmte- en geluidsisolatie, statica en inbraakpreventie. Het Gealan S9000 profiel is daarnaast KOMO gecertificeerd en is het enige schuifpuiprofiel waarbij het mogelijk is om een houtnerffolie te selecteren. De schuifelementen zijn een klassiek stijlelement van moderne woningen, waarbij de ruim vormgegeven glasvlakken voor welbehagen en elegantie zorgen.

Schuifpui

  • 2-delige hefschuifpui
  • 4-delige hefschuifpui

Kom meer te weten over de productinformatie van het Gealan S9000 schuifpui profiel.

K-Vision PremiDoor

Dit kunststof schuifpuiprofiel heeft een slanke uitstraling, goede isolatie en voldoet aan de beste lucht- en waterdichtheid vereisten. Net als bij het K-Vision Trend profiel zorgt het smalle profiel voor een groter glasoppervlak waardoor er meer lichtinval ontstaat.

Schuifpui

Meer productspecifieke informatie over dit profiel? Klik dan hier.

Schüco EasySlide

Het Schüco EasySlide profiel heeft een aantal onderscheidende factoren. Het profiel kent uitstekende isolatiewaarden, bescherming tegen regen en wind, geluidsisolatie en heeft de inbraakveiligheidsklasse RC2. Daarnaast creëer je met dit profiel een strakke uitstraling heeft het een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Schuifpui

Kom alles te weten over het Schüco EasySlide profiel.

Kunststof kozijnen op maat

Wil je graag meer specifieke informatie over een profiel? Raadpleeg dan de productinformatie. Heb je nog andere vragen? Onze klantenservice staat voor jou klaar om al je vragen te beantwoorden!

Klaar om te bestellen? Je kunt eenvoudig het kozijn naar eigen wens samen stellen via de standaard kunststof kozijnen of in de configurator! Je ziet hier direct alle informatie die je nodig hebt.

Kunststof kozijn samenstellen
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×