Wat is een intrekkozijn?

Een intrekkozijn, ook wel renovatiekozijn genoemd, is een kozijn met een renovatiesponning of aanslag die je in de gevelopening trekt en monteert op een stelkozijn. Omdat je het kozijn als het ware van buiten naar binnen trekt spreekt men ook wel van een intrekkozijn. Het intrekkozijn wordt veel toegepast bij renovaties en het vervangen van bestaande kozijnen. 

Kozijnen vervangen

Als je oude kozijnen gaat vervangen  heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor verschillende muuraansluitingen, ook wel muursponningen genoemd. Welke muursponning het beste aansluit verschilt per project. In de blog hoe kies je de juiste muursponning? lees je hier meer over. Bij nieuwbouw is een kalksponning en de spouwlat muuraansluiting populair en in het geval van renovatie kiezen veel mensen voor een renovatiesponning. Bij een renovatiesponning hebben we te maken met een intrekkozijn.

Een intrekkozijn plaatsen

Voordat je het inttrekkozijn plaatst, verwijder je het oude kozijn. Vervolgens plaats je een stelkozijn, ook wel stellat genoemd, tegen de bestaande spouwlat. Zo kan je het nieuwe kozijn vanuit de buitenzijde in de muuropening zetten.

Vervolgens trek je het houten kozijn met de renovatiesponning tegen het stelkozijn aan en ga je aan de slag met de montage. Zie onderstaande tekening ter verduidelijking. 

In het geval van kunststof kozijnen spreek je niet van een renovatiesponning maar van een aanslag. Het principe is hetzelfde; je trekt de aanslag tegen een stelkozijn aan.

Houten intrekkozijnen

Wij hebben veel verschillende mogelijkheden voor houten intrekkozijnen. We hebben raamkozijnen en deurkozijnen met een renovatiesponning welke jij simpel en snel online kan samenstellen. Wij hebben onder andere:

Je kunt de houten kozijnen samenstellen met verschillende houtsoorten waaronder Mahonie hardhout, Finti en Accoya. Wij leveren onze houten kozijnen compleet inclusief hang- en sluitwerk (beslag) dat minimaal voldoet aan de SKG**-norm & Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Al onze houten kozijnen hebben het KOMO-keurmerk waarmee ze voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit.

Kunststof intrekkozijnen

Al onze kunststof kozijnen zijn voorzien van een aanslag en zijn daarmee intrekkozijnen. Je kunt bij ons kunststof kozijnen samenstellen van verschillende gerenommeerde merken waaronder Gealan, K-VISION en Schüco. De kunststof kozijnen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan verschillende keurmerken, waaronder het KOMO-keurmerk, VKG-keurmerk en al het hang- en sluitwerk dat we toepassen voldoet minimaal aan de SKG**-norm en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Stel jouw intrekkozijnen samen bij Toelevering Online!

Bij Toelevering Online stel je jouw kunststof of houten intrekkozijnen simpel en snel samen voor de laagste prijs. We bieden je hierbij de mogelijkheid om de houten intrekkozijnen te bestellen inclusief beglazing. Je hebt keuze uit HR++ dubbel glas en HR+++ triple glas. Liever bestellen zonder glas? Geen probleem, wij leveren dan wel de glaslatten mee.

Stel eenvoudig jouw intrekkozijnen samen bij Toelevering Online. Bereken direct jouw prijs en bestel vandaag nog. Wij leveren al vanaf 5 werkdagen!

Heb je vragen of wil je advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat klaar voor je: zij beantwoorden al jouw vragen en vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar, per mail, chat of per WhatsApp.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×