Wat is gelaagd glas en wanneer pas ik het toe?

Wanneer je een kozijn besteld, kan je ervoor kiezen om deze inclusief of zonder glas te laten leveren. Al onze houten, kunststof en aluminium kozijnen zijn samen te stellen met dubbel of triple glas en zijn verkrijgbaar als standaard of gelaagd glas. In dit artikel leggen wij jou uit wat het verschil is tussen normaal en gelaagd glas.

Gelaagd glas

Bij Toelevering Online is het mogelijk om alle kozijnen te bestellen met gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten die met elkaar verbonden zijn door middel van een transparante laag PVB kunststof folie. Een dergelijke glasplaat wordt ook wel aangeduid als 33.1. Dit houdt in dat het gelaagde glas uit twee glasplaten van 3 mm bestaat met 1 folie ertussen. Daarnaast kun je kiezen voor 1-zijdig of 2-zijdig gelaagd glas. Op deze manier kan het glas in jouw kozijn op verschillende manieren zijn opgebouwd. Zie hieronder wat de glas-mogelijkheden zijn bij Toelevering Online.

Dubbel glas (HR++)

Opbouw glas HR++*

Standaard HR++ glas 5/15/4
1-zijdig gelaagd glas HR++ 5/15/44.2
2-zijdig gelaagd glas HR++ 33.1/15/33.1
Triple glas (HR+++) Opbouw glas HR+++*
Standaard HR+++ glas 4/18/4/18/4
1-zijdig gelaagd glas HR+++ 4/18/4/15/33.1
2-zijdig gelaagd glas HR+++ 33.1/16/4/15/33.1

*Opbouw kan afwijken per kozijnprofiel. Bekijk de productinformatie voor waardes voor jouw kozijn.

 

Waarom gelaagd glas?

De keuze voor gelaagd glas brengt verschillende voorleden met zich mee. Gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd en wordt vaak toegepast als er kans is op ‘doorvallen’. Doordat het glas gelaagd is wordt ervoor gezorgd dat de glasplaat niet uiteen spat bij een breuk maar nog aan elkaar blijft. Daarnaast zorgt gelaagd glas voor een extra isolerende werking en zorgt het voor extra inbraakwerendheid.

Wanneer moet ik veiligheidsglas toepassen?

Wij passen standaard gelaagd veiligheidsglas toe wanneer er de kans bestaat op doorvallen, zoals op de begane grond van een woning of in een appartement.

Veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee glasplaten, waartussen een of meerdere zachte kunststof folies worden geplaatst. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar wordt gehouden wanneer het glas breekt. Hierdoor ontstaan er geen gevaarlijke scherven, wat het risico op ernstig letsel bij doorvallen sterk vermindert. Tevens is het toepassen van veiligheidsglas in sommige gevallen verplicht, omschreven in de normen NEN 3569 en NEN 6702.

Je hebt de keuze uit 1-zijdig en 2-zijdig veiligheidsglas. Bij 1-zijdig gelaagd HR+++ veiligheidsglas bestaat de binnenzijde van het triple glas uit twee glasplaten van 3 mm die tegen elkaar zijn aangeplakt met daartussen een transparante folie. De folie heeft een hoge hechtingsfactor waardoor het glas niet snel opgeeft bij een breuk. Bij 2-zijdig gelaagd HR+++ glas heeft zowel de binnenzijde als de buitenzijde een transparante folie tussen de twee ruiten van 3 mm. Dit glas adviseren wij in bijvoorbeeld deuren en schuifpuien toe te passen, omdat daar zowel binnen als buiten de kans op doorvallen bestaat.

Verschillende mogelijkheden

Het gelaagde glas bij Toelevering Online is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is het ook mogelijk om jouw kozijn te bestellen met roeden of wienersprossen met plakroeden in het glas. Ook kan je kiezen voor mat glas in jouw kozijn voor bijvoorbeeld in de badkamer of toilet.

Kozijn met gelaagd glas bestellen

Wil je een kozijn bestellen met gelaagd glas, dan kan je deze eenvoudig samenstellen in onze gebruiksvriendelijk configurator. Met het doorlopen van vier eenvoudige stappen wordt jouw kozijn al vanaf vijf werkdagen geleverd waar jij wilt. Bestel nu jouw kozijn met gelaagd glas bij Toelevering Online.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×