Triple glas kozijnen

Ga je je kozijnen vervangen? Dan ga je vast ook nadenken over het glas dat je erin wilt zetten. Bij Toelevering Online heb je de keuze uit kozijnen met dubbel glas (HR++) en triple glas (HR+++). Triple glas is een ontwikkeling van de afgelopen jaren en is speciaal ontwikkeld voor extra isolatie. Hiermee houd je in de winter de warmte in huis en breng je de gasrekening omlaag. In de zomer zorgt het ervoor dat het koeler blijft in huis. Meer weten over kozijnen met triple glas, de voordelen en subsidie? Lees snel verder!

Wat is triple glas (HR+++)?

Triple glas (HR+++), de naam zegt het al, is hoogrendementsglas met drie glasplaten. Triple glas wordt ook wel HR+++ glas genoemd. Tussen de drie platen bevinden zich spouwen met stilstaande lucht of edelgas, waardoor de koude lucht van buiten niet doorgegeven kan worden naar binnen en andersom de warmte van binnen niet naar buiten gaat. Door deze extra lagen heeft de ruit een hoog rendement met een lage U-waarde (de hoeveelheid warmteverlies per vierkante meter: hoe lager deze waarde is, hoe beter).

De verschillen met dubbel glas

HR++ dubbel glas en HR+++ triple glas verschillen op het punt dat Triple glas een extra glasplaat heeft en daardoor dikker en zwaarder is. In de isolatiewaarde zijn er daardoor flinke verschillen. Zie de verschillen in isolatiewaarde en opbouw hieronder in een overzichtelijke tabel:

Dubbel glas (HR++) Opbouw glas U-waarde
Standaard HR++ glas 4/16/4 1.1
1-zijdig gelaagd HR++ glas 4/18/33.1 1.1
2-zijdig gelaagd HR++ glas 33.1/16/33.1 1.1
Triple glas (HR+++) Opbouw glas U-waarde
Standaard HR+++ glas 4/18/4/18/4 0.5
1-zijdig gelaagd HR+++ glas 4/18/4/15/33.1 0.6
2-zijdig gelaagd HR+++ glas 33.1/16/4/15/33.1 0.6

De waardes kunnen lichtelijk afwijken op basis van het gekozen kozijnprofiel. Weten wat voor toepassing is? Raadpleeg dan de productinformatie.

De voordelen van triple glas

Kozijnen met triple glas zijn nog maar een aantal jaren verkrijgbaar. Vanzelfsprekend is er extra materiaal nodig voor ramen en deuren met triple glas en zijn de kosten hoger dan wanneer je dubbel glas aanschaft. Gelukkig wegen de voordelen, vooral in combinatie met isolerende kozijnen, daar wel tegenop:

  • Dankzij de extra glasplaat en spouwruimte isoleert triple glas twee keer zo goed als dubbel glas. Kijk je naar de U-waarde, dan zie je dat deze bij triple glas 0,5 of 0,6 is en bij dubbel glas 1,1. Daardoor heb je minder stookkosten in de winter, stoot je minder CO2 uit en blijft het in de zomer lekker koel.
  • Kozijnen met triple glas geven meer wooncomfort. Niet alleen blijft de temperatuur aangenaam in zowel de winter als de zomer, ook heb je minder last van koudeval. Bij koudeval koelt warme lucht bij grote raampartijen af en valt naar beneden, waardoor er een tochtstroom over de vloer loopt.
  • Ook zorgt triple glas voor extra geluidsisolatie. Dankzij de derde glasplaat worden geluidsgolven van buitenaf meer gedempt en kun jij genieten van de rust in huis. En andersom hebben de buren minder last van jouw feestje.
  • De subsidie op kozijnen met triple glas is bijna drie keer zo hoog als subsidie op dubbel glas. Hierdoor betaal je uiteindelijk ongeveer evenveel.

Subsidies op triple glas en kozijnen

Het vervangen van je ramen en deuren door isolerende kozijnen met triple glas gaat gepaard met de nodige kosten. De overheid helpt huiseigenaren om te verduurzamen en geeft subsidies op de maatregelen die je laat uitvoeren. Zo krijg je per m2 aan triple glas € 150,00 terug vanuit de subsidie.

Er zitten wel een aantal voorwaarden aan vast. Zo moet je ten minste twee verschillende isolerende en/of energiebesparende maatregelen nemen en moeten de kozijnen en het glas die je uitkiest de juiste U-waarde hebben. Kies je voor triple HR+++ glas, dan is het een vereiste dat je ze in isolerende kozijnen plaatst. Hoe dat precies zit en hoe je de subsidie aanvraagt, lees je in onze kennisbank.

Kan ik triple glas plaatsen in mijn bestaande kozijnen?

Triple glas heeft een extra glaslaag en spouw in het glas. Hierdoor is triple glas logischerwijs dikker en zwaarder dan dubbel glas. Door de dikte van het glas en het gewicht past triple glas niet altijd in bestaande kozijnen. In veel gevallen zul je dus de kozijnen moeten vervangen als je kiest voor triple glas.

In sommige gevallen is het wel mogelijk om enkel het glas te vervangen. Je kunt hiervoor het beste een specialist inschakelen.

Kozijnen geschikt voor triple glas

In ons aanbod vind je kozijnen van hout, kunststof en aluminium. Vrijwel al onze kozijnen kunnen geleverd worden met triple HR+++ glas, met een uitzondering wanneer er roeden in het glas worden verwerkt. Hierbij heb je ook de keuze voor veiligheidsglas. Je kiest zelf of je eenzijdig of tweezijdig gelaagd veiligheidsglas wil voor jouw triple glas kozijnen.

In ons assortiment houten kozijnen heb je de keuze uit verschillende kozijnprofielen waaronder hardhout en duurzaam naaldhout. Bij onze kunststof kozijnen vind je tevens diverse kozijnprofielen van hoge kwaliteit van onder andere K-VISION en Gealan.

De aluminium kozijnen zijn van hoogwaardige kwaliteit en ook samen te stellen met triple glas. Wij bieden jou de keuze uit onder andere kozijnprofielen van Reynaers.

Bestel jouw kozijnen met triple glas vandaag nog bij Toelevering Online! In een aantal simpele stappen stel je jouw kozijn samen. Wij berekenen direct de prijs en levertijd voor het samengesteld kozijn.

Hulp nodig?

Wil je graag aan de slag, maar heb je vragen over kozijnen met triple glas of subsidie? Onze klantenservice staat je graag te woord en is te bereiken via chat, mail, telefoon en WhatsApp.

Stel kozijnen met triple glas samen!

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×